Рецепт паски з вишнею і журавлиною (для зайнятих людей)




Швидким” рецептом можна вважати також деякі печені рецепти. Однак, якщо не треба чекати 2-3 години доки тісто підійде. Паска із вишнею та журавлиною (без дріжджів).




Нагадаємо, що паска і куліч – це пасхальний хліб, що робиться з борошна з додаванням інших інгредієнтів. Відрізняються вони, власне, лише стилем оформлення. Паску вправні господині прикрашують різними символами, візерунками тощо. А от куліч просто приливають білою глазур’ю, яку зазвичай роблять зі збитого із цукром білка, та присипають цукром.

Отож, для приготування паски із вишнею та журавлиною знадобиться 2 склянки борошна, 1/2 склянки цукру, 3 яйця (жовток), 50 грамів сушеної вишні, 50 грамів сушеної журавлини, 7 столових ложок м’якого вершкового масла, 1 чайна ложка соди, 1/2 чайної ложки соди, 4-5 столових ложок холодного молока, 2 столові ложки коньяку, дрібно натерта цедра одного лимона, жмуток сухарів для паніровки, 2-3 столові ложки вершків.

Крок перший – розігріти духовку до 180 градусів. Просіяти борошно, додати сіль та воду. Після цього відділити жовтки від білків. Додати жовтки до борошна, замішуючи по одному. Після цього додати масло, молоко та коньяк. Замішати тісто.

Потім необхідно збити білки із цукром. Додати до тіста журавлину та вишню, цедру лимону, збиті вершки та перемішати. Форму для випікання змазати маслом, посипати сухарями. Викласти у форму.

Останній крок: злегка збити жовток із вершками, змазати ним тісто. Випікати паску близько години.




Категорії: Життя

Теги:

Залишити коментар

Вашу адресу електронної пошти не буде опубліковано.

%d блогерам подобається це: