Рецепт паски давнього роду Кочубеїв




ПаскаЦей рецепт зберегла Надія Губа. Він дістався їй в спадок від бабусі та матері, які куховарили в останнього з роду поміщиків Віктора Кочубея.




Надія Іванівна охоче ділиться ним з усіма бажаючими.

Паска Кочубеївська

1.1 склянку молока закип’ятити і заварити 200 г борошна, постійно розмішуючи дерев’яною ложкою.

2.У 1 склянці теплого молока розвести 100 г дріжджів і 200 г борошна, залишити на 10 хвилин.

3.З’єднати обидві маси, накрити і залишити на 2 години.

4. 20 жовтків, дрібку солі, 500 г цукру збити добіла.

5.Половину цієї маси влити в тісто і додати 500 г борошна. Гарно вимісити і залишити підходити 1 годину. Через годину залити другу половину маси, додати 1 кг борошна і вимішувати, щоб відставало від рук. Влити поступово розтоплений маргарин (400 г). знову вимісити і дати підійти, опустити і додати ваніль, розпарений ізюм (обваляти в борошні).

6.Форми обмастити маргарином та обсипати борошном. Вимісити тісто і розікласти в форми по половині. Духовку добре розігріти і поставити паски на 45 хвилин.




Категорії: Життя

Теги:

Залишити коментар

Вашу адресу електронної пошти не буде опубліковано.

%d блогерам подобається це: