Рецепт паски від Юлії Тимошенко




Куліч – це пасхальний хліб, що робиться з борошна з додаванням інших інгредієнтів. Відрізняються вони, власне, лише стилем оформлення. Паску вправні господині прикрашують різними символами, візерунками тощо. А от куліч просто приливають білою глазур’ю, яку зазвичай роблять зі збитого із цукром білка, та присипають цукром.




 

Інградієнти:

1 л теплого молока;
125 г дріжджів;
5 склянок (склянка – 250 г) цукру;
3,5 кг борошна;
400 г вершкового масла;
200 г маргарину;
500 г родзинок;
3 пакетики ванільного цукру;
2 пакетики ванілі;
15 яєць

ТІСТО 

1 л. теплого молока змішати з дріжджами, додати 2 стакани цукру та 1,5 кг борошна. Вимісити все це та поставити опару на 4 години.
Через 4 години збити окремо білки з цукром та жовтки з цукром.
У тісто додаємо пом’якшене масло, маргарин та жовтки, родзинки, борошно (2 кг) та інші інгредієнти, білки поступово додаємо вже наприкінці.
Все це потрібно вимісити та поставити у тепле місце на 2 години.
Через 2 години тісто вимішуємо, поступово додаючи олію (200 г).
Форми заповнюємо тістом на одну третину і даємо зійти 40-60 хвилин.
Коли тісто у формах підійде, розміщуємо форми у духовку або піч та випікаємо при температурі 160°-180° протягом 40 хвилин.

ПОМАДКА 

5 білків, 500 цукрової пудри, сік одного лимону. Все це треба збивати протягом 15 хвилин. Потім змастити готову паску, але коли вона охолоне.




Категорії: Життя

Теги:

Залишити коментар

Вашу адресу електронної пошти не буде опубліковано.

%d блогерам подобається це: