Головна Суспільство Рецепт паски від Юлії Тимошенко

Рецепт паски від Юлії Тимошенко

Куліч – це пасхальний хліб, що робиться з борошна з додаванням інших інгредієнтів. Відрізняються вони, власне, лише стилем оформлення. Паску вправні господині прикрашують різними символами, візерунками тощо. А от куліч просто приливають білою глазур’ю, яку зазвичай роблять зі збитого із цукром білка, та присипають цукром.

 

Інградієнти:

1 л теплого молока;
125 г дріжджів;
5 склянок (склянка – 250 г) цукру;
3,5 кг борошна;
400 г вершкового масла;
200 г маргарину;
500 г родзинок;
3 пакетики ванільного цукру;
2 пакетики ванілі;
15 яєць

ТІСТО 

1 л. теплого молока змішати з дріжджами, додати 2 стакани цукру та 1,5 кг борошна. Вимісити все це та поставити опару на 4 години.
Через 4 години збити окремо білки з цукром та жовтки з цукром.
У тісто додаємо пом’якшене масло, маргарин та жовтки, родзинки, борошно (2 кг) та інші інгредієнти, білки поступово додаємо вже наприкінці.
Все це потрібно вимісити та поставити у тепле місце на 2 години.
Через 2 години тісто вимішуємо, поступово додаючи олію (200 г).
Форми заповнюємо тістом на одну третину і даємо зійти 40-60 хвилин.
Коли тісто у формах підійде, розміщуємо форми у духовку або піч та випікаємо при температурі 160°-180° протягом 40 хвилин.

ПОМАДКА 

5 білків, 500 цукрової пудри, сік одного лимону. Все це треба збивати протягом 15 хвилин. Потім змастити готову паску, але коли вона охолоне.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here