Головна Суспільство Ремонт своїми руками: які інструменти потрібні

Ремонт своїми руками: які інструменти потрібні

Якщо відпустку в цьому році довелося відкласти, а душа вимагає змін – оновлюйте свій будинок. Літо і початок осені – ідеальний час для ремонту. Але для якісного ремонту потрібен якісний і надійний інструмент https://nasha-stroyka.com.ua/.

Справжній Must Have

Почати варто з акумуляторного шуруповерта – універсальний помічник в будинку. Їм можна вкручувати гвинти і саморізи при монтажі гіпсокартону, складання меблів, ремонт побутової техніки, встановлення карнизів і кріпленні світильників. Йому підвладна деревина, пластик, листовий метал, а ударному шуруповерту – ще і цегляні стіни. Список оснащення для таких пристроїв майже нескінченний – в нього входять сотні видів свердл, біт і накидних ключів, фрези, коронки, «пір’я», гнучкі перехідники та інші насадки.

Не обійтися і без викрутки – іноді шуруповерт виявляється занадто громіздким і важким для виконання тонкої роботи у важкодоступних місцях. Ізольовані інструменти ідеально підійдуть для установки електропроводки і збірки щитків – їх рукоятки захистять від випадкового удару струмом.

Тяжка артилерія

Якщо у вас вже є солідний досвід самостійного ремонту, можна не обмежуватися оздоблювальними роботами. Потужний перфоратор підійде для демонтажу старих покриттів – штукатурки на стіні і стяжки на підлозі. Він проб’є отвори для прокладки труб і проводки, а також допоможе отримати гнізда для установки розеток і вимикачів. Великий плюс для такого інструменту – електронне регулювання швидкості – вона дозволяє вибирати оптимальні настройки для свердління, прорізання штраб, приготування будівельних розчинів і виконання інших завдань. До речі, ви можете використовувати перфоратор при ремонті дачі і гаража, навіть якщо поруч немає розетки, – для цього знадобиться акумуляторний інструмент.

При виконанні складних робіт не обійтися і без кутової шліфувальної машини, яку в народі називають «болгаркою» https://nasha-stroyka.com.ua/uk/bolgarki/. Її головне призначення – вирівнювання грубих поверхонь, виготовлених з бетону або штучного каменю, цегли та інших подібних матеріалів. Але при установці інших дисків ви можете значно розширити список функцій інструменту. «Болгарка» здатна пиляти керамічну плитку, різати стяжку і стіни, а також обробляти металеву арматуру. А м’які насадки дозволяють використовувати її для фінішного полірування деревини, пластика і легких сплавів. Якщо ви часто переключаєтеся між різними видами робіт, вибирайте модель з швидкозатискною гайкою SDS, що дозволяє міняти насадку за лічені секунди.

Коли важлива точність

Досвідчені майстри здатні виготовляти не тільки грубі будівельні конструкції, але і акуратний декор для прикраси будинку. Для цього вони часто використовують ручні електролобзики. Ці компактні пили дозволяють отримувати складні фігурні розрізи. Вони легко справляються з фанерою, натуральною деревиною, ДВП і ДСП, а також з різними видами пластику і навіть з тонкими металевими листами.