Головна Суспільство Пенсійний фонд презентує нові електронні сервіси

Пенсійний фонд презентує нові електронні сервіси

8 вересня 2020 року з 10:30 до 12:30 у Вінницькому пресклубі (Торговопромислова палата, вул. Соборна, 68, 2-й поверх) відбудеться пресконференція “Електронні послуги Пенсійного фонду України” (частина 1).

Участь у пресконференції візьмуть:

Ірина КОВПАШКО – заступник Голови правління Пенсійного фонду України, керівники Головних управлінь Фонду у Вінницькій, Житомирській, Одеській, Тернопільській, Хмельницькій та Чернівецькій областях.

Під час заходу присутні ознайомляться з онлайн-сервісами, які мають на меті спростити взаємодію громадян та Фонду.

Це, зокрема: Пенсійний калькулятор (сервіс, який дозволяє самостійно розрахувати розмір майбутньої пенсії). При здійсненні розрахунку користувачеві вебпорталу електронних послуг відображається сума розрахованої пенсії та формується протокол. У протоколі міститься інформація про всі складові розрахунку: заробітна плата та страховий стаж. При обчисленні страхового стажу та заробітної плати використовуються дані, що містяться в електронних реєстрах Пенсійного фонду України. Періоди трудової діяльності та інші періоди, що враховуються до стажу роботи для призначення пенсії, користувач може додатково внести самостійно.

Електронна трудова (зручний та доступний кожній застрахованій особі сервіс для обліку трудової діяльності в електронній формі). Електронна трудова книжка дозволяє громадянам переглядати відомості про трудову діяльність та вносити зміни. У ній міститься інформація про всі трудові відносини працівника за даними звітних відомостей роботодавця та про сплачені страхові внески з 1998 року. Крім того, інформацію про трудову діяльність, як правило, до 1998 року користувачі можуть надавати у вигляді передбачених законодавством документів (сканованих копій, засвідчених кваліфікованим електронним підписом).

Акредитація на пресконференцію є обов’язковою.

Запрошуються представники медіа Вінницької, Житомирської, Одеської, Тернопільської, Хмельницької та Чернівецької областей. Акредитація у Тернополі за телефоном – 097 925 17 03. Тернопільські журналісти забезпечуються трансфером: Тернопіль-Вінниця-Тернопіль. Пресконференція буде проходити з дотриманням усіх санітарних норм. Захід проводиться за підтримки Проекту Агентства США з міжнародного розвитку “Трансформація фінансового сектору”. Додаткову інформацію про цей захід у Вінницькому пресклубі можна отримати за телефонами: (044) 490-69-88/90, 050-331-87-61