Головна Суспільство Найкраще насіння картоплі купити в інтернет-магазині

Найкраще насіння картоплі купити в інтернет-магазині

Настав час думати про наступний. Період пізньої осені коли зібраний урожай і поля підготовлені до зими, час зайнятися підготовкою до отримання нового урожаю картоплі. Купувати насіння картоплі потрібно лише у перевірених продавців, таких як https://expertseeds.com.ua

Навіщо потрібна підготовка бульб і чи можна без неї обійтися

По-перше, правильною та своєчасною попередньою підготовкою ми запускаємо в насінні картоплі біологічні процеси, пов’язані з утворенням паростків і розвитком кореневої системи. Це потрібно для того, щоб отримати більші міцні та густі сходи.

По-друге, на цьому етапі варто вибракувати не придатні до розмноження насіння картоплі – ті, у яких проявилися різні хвороби, утворилися слабкі, ниткоподібні паростки або зовсім не прокинулися вічка (так теж трапляється, особливо якщо умови зберігання були порушені). Відповідно, сходи вийдуть більш рівними і дружніми без прогалин у рядках.

Коли починати підготовку посадкового матеріалу

Залежно від обраного методу, буде потрібно від 30 до 3 днів. Правда, потрібно розуміти, що «експрес-методи» не завжди надійні – це скоріше «паличка-виручалочка» для тих, хто з яких-небудь причин не зміг підготувати бульби вчасно.

Існує також передпосівна обробка, яку проводять безпосередньо перед посадкою, використовуючи різні поживні розчини або золу.

Способи підготовки бульб до посадки


Вибір способу залежить від ваших можливостей. Якщо посадковий матеріал був придбаний незадовго до посадки, займатися пророщуванням вже просто ніколи – потрібні інші методи.

До речі, якщо ви ще не вибрали сорти для посадки, якщо хочете оновити посадковий матеріал або випробувати нові сорти, загляньте в  каталог Експерт Насіння, щоб вибрати насіннєву картоплю.

Пророщувати картоплю на посадку можуть ті господарі, які завчасно подбали про посадковий матеріал.

Проявлення – метод який дозволяє активізувати ріст вічок.

Прогрівання – картопля яка щойно витягнута з підвалу або ями, не зійде швидко, бо її зони росту притуплені від холоду. Тому картоплю перед посадкою виставляють на сонце і прогрівають – це один із експрес методів.