Головна Суспільство Як почувається український ринок секс-товарів?

Як почувається український ринок секс-товарів?

Ставлення українців до товарів для сексу та мастурбації з кожним роком змінюється – все більше чоловіків та жінок перестають соромитись своїх природних сексуальних бажань. Однак відкрито купувати секс-іграшки у звичайних інтим-магазинах жителі України здебільшого поки що не готові.

Експерти з упевненістю заявляють, що зростання продажів товарів для дорослих у всьому світі, включаючи, звісно, й Україну, незмінно підвищується та зупинятися не збирається. На сьогоднішній день переважна частина українських користувачів секс-іграшок здійснює покупки через Інтернет, соромлячись відвідувати інтим-магазини наживо.

Які секс-девайси найчастіше купують?

Аналіз попиту інтимні товари по всьому світу показує, що найбільшим попитом у клієнтів секс-шопів користуються вироби для жіночої мастурбації – на них припадає більше 60% всіх покупок. Однак дані українського онлайн-інтим-магазину SexToys демонструють іншу картину: чоловіки роблять 53% покупок, представниці слабкої статі – 47%.

Маркетологи зазначають, що найчастіше секс-іграшки замовляють жінки віком від 24 до 36 років. Пік продажів припадає на останні два місяці року, потім ажіотаж трохи знижується і злітає знову ближче до весняних свят. За даними аналізів замовлень, більшість клієнтів секс-шопу здійснює покупки через смартфони.

Анонімність має важливе значення для величезної кількості покупців секс-іграшок, тому багато мережних інтим-магазинів забезпечують своїм клієнтам практично повну конфіденційність. З появою онлайн-майданчиків українці стали частіше вибирати саме їх, відмовляючись від відвідування офлайн-магазинів із продажу пікантної продукції. Працівники секс-шопів відзначають – часто при замовленні люди вказують, що це подарунок для друга/подруги/другої половинки.

Секс-іграшки чи інтимні мастила?

Що цікаво, далеко не всі відвідувачі українських секс-шопів онлайн звертають увагу безпосередньо на інтимні пристрої. Багато хто заходить на такі сайти виключно для покупки лубрикантів – класичних, збуджуючих, анестезуючих. У середньому, якщо враховувати продаж магазинів за одиницями продукції, то інтимні мастила займають лідируюче місце. Але, звичайно, більший дохід приносить все ж таки продаж секс-іграшок: вібраторів, мастурбаторів, анальних стимуляторів і т.д.

Українці вважають за краще користуватися лубрикантами, до складу яких входить велика кількість натуральних компонентів. Турбота про власне здоров’я та благополуччя партнера стоїть чи не на першому місці, тому найбільший попит мають саме органічні інтимні мастила.

Одночасно зі збільшенням продажів секс-іграшок зростає попит на засоби для них, що легко пояснюється. Українці вважають за краще довше користуватися купленими товарами, а без якісного очищення це робити важко. Споживачі стали краще розумітися на інтимних товарах, тому не ризикують використовувати для очищення підручні засоби, купуючи спеціальні клінери для секс-іграшок.

Що обирають чоловіки, а що подобається жінкам?

Вакуумні/безконтактні стимулятори для клітора мають величезну популярність серед українських жінок. Стимуляція вакуумом завдає дуже яскравих відчуттів, що деяким подобається більше, ніж вплив вібрацією. Виробники, природно, йдуть назустріч користувачам своєї продукції – розробляють і створюють нові моделі зручних хвильових стимуляторів.

Все більше чоловіків в Україні відмовляється від традиційної одноманітної мастурбації, воліючи використовувати для отримання оргазмів на самоті якісні секс-девайси. Мастурбатори активно розкуповуються в онлайн магазинах, причому не завжди замовлення оформлюють самі чоловіки. Нерідко мастурбатори купують дівчата, щоб зробити приємний еротичний сюрприз своєму партнеру.

Незмінно зростає попит на збуджуючі та стимулюючі засоби. Рідкі вібратори допомагають швидше збудитися, викликаючи потужний приплив крові до інтимної зони. Не дивно, що ця категорія товарів така затребувана, адже з такими засобами жінки гарантовано досягають яскравої насолоди в ліжку.

Інноваційні секс-іграшки в українських секс-шопах

Українці цікавляться не лише класичними та звичними для багатьох моделями секс-виробів, інтерес спрямований також у бік hi-tech пристроїв. Наприклад, все частіше стали купувати девайси, які керуються віддалено – за допомогою простих програм для смартфона. Секс-іграшки такого типу ідеально підходять для максимально реалістичного інтиму на відстані. Найчастіше технологічні багатофункціональні моделі інтимних пристроїв коштують дорожче за традиційні, проте це не заважає українцям робити вибір на користь якості та комфорту.

Дорогі бренди теж популярні. Стабільно зростає зростання продажів секс-іграшок класу преміум. Але, безумовно, такі покупки не всі можуть собі дозволити, тому в українських секс-шопах завжди є якісні та зручні товари за середніми та невисокими цінами. Проте бажання спробувати у справі пристрої, які можуть синхронізуватися з музикою, керуватися через Інтернет, реагувати на голос, іноді перекриває ощадливість – і приємна покупка відбувається.

Анонімні опитування серед українських чоловіків та жінок показали, що для 82% жителів країни якісний секс є однією з важливих умов для того, щоб почуватися щасливими. Майже 50% опитаних не вважають інтимні теми забороненими, але робити покупки в офлайн секс-шопах більшість поки соромиться. При цьому ті ж українці без страху та побоювання час від часу заглядають на сайти з продажу інтимної продукції для дорослих та купують бажані товари анонімно.