Головна Суспільство Зимові чоловічі кросівки: основні правила догляду

Зимові чоловічі кросівки: основні правила догляду

Якщо ви віддаєте перевагу спортивному стилю, тоді у вашому гардеробі можна знайти кілька пар кросівок. Щоб улюблене взуття прослужило довше, необхідно правильно його доглядати. Такі моделі, як зимові кросі чоловічі, вимагають до себе особливого відношення. Вони часто оснащуються хутром і додатковими деталями, тому потрібне не тільки правильне прання, але й використання спеціальних засобів.

Які є правила догляду

Бажано, разом із купівлею зимових кросівок відразу ж купувати і засоби догляду за ними, які захищають від вологи та бруду. Такі повинні продаватися у фірмових магазинах взуттєвих. Наносять їх, як правило, перед виходом на вулицю. Якщо вам все ж таки не вдалося захистити взуття від бруду, необхідно займатися їх очищенням відразу ж після повернення додому. Підошву легко помити під проточною водою. Але для верху слід підібрати спеціальні спреї. Якщо вони відсутні, можна спробувати відмити забруднення звичайною губкою та засобом для миття посуду.

Існують інші правила догляду:

  • не варто носити щодня одну пару кросівок;
  • щоб зберегти форму взуття, використовуйте звичайну газету чи дерев’яні колодки;
  • регулярно стирайте шнурки та устілки;
  • сушити можна тільки в кімнаті, засунувши всередину зім’ятий газетний папір, пакет з рисом або содою, щоб вони вбирали зайву вологу;
  • якщо у вас кросівки виготовлені з нубука або замші, мити їх не можна, підійде лише сухе чищення.

Перед пранням обов’язково зверніть увагу на етикетку. Виробник часто вказує всю необхідну інформацію про способи очищення взуття.

Декілька корисних порад

Купуйте зимові кросівки популярних брендів тільки у фірмових магазинах. У цьому випадку ви отримаєте гарантійний талон, який допоможе отримати професійну допомогу у чищенні взуття. Також слід пам’ятати, що різні матеріали верху потрібно доглядати по-різному:

  • шкіряні вироби — необхідно використовувати крем і щітку, змити бруд можна мильним розчином;
  • замшеві моделі – щоб очистити поверхню потрібна спеціальна щітка та спрей, у найскладніших випадках можете потримати кросівки над гарячою парою;
  • варіанти із шкірозамінника – тут все просто, можна використовувати звичайний крем або купити спеціальний спрей.

Не варто повністю замочувати у воді кросівки, навіть якщо вони виготовлені з тканини. Ви зможете позбутися бруду, але при цьому взуття втратить свою форму та початковий зовнішній вигляд.