Головна Суспільство Застосування клінкерної цегли

Застосування клінкерної цегли

Клінкерна цегла – це один із найбільш довговічних матеріалів на будівельному ринку. Здатність зберігати свої споживчі характеристики протягом кількох десятиліть – найпопулярніший аргумент при виборі способу облицювання фасадів будівель. У порівнянні з традиційними керамічними блоками, така цегла створює більш органічний зовнішній вигляд житла.

Найбільш популярним видом клінкеру є цегла для оздоблення фасадів житлових будинків. У такому вигляді він випускається у вигляді фіксованих блоків типорозмірів. Найбільш популярні форм-фактори:

• одинарний – 12х6.5х25 см;

• базовий – 11.5х24х7.1 см.;

• половинний – 6.2х25х6.5 см;

• євро – 8.5х25х6.5 см.

Клінкерні блоки для зведення стін та перегородок

Сучасні дизайнерські підходи до оформлення житлових приміщень нерідко використовують як заміну шпалер цегли та природного каменю. Клінкерна цегла має широку гаму колірних рішень, що робить її чудовим рішенням для експериментів. Маючи якісну кладку, можна не дбати про штукатурку стін, фарбування або обклеювання шпалерами.

Будівництво подібних стін потребує дотримання простих технічних вимог. Конструкції ніколи не зводять із чистого клінкеру. Його використовують як доповнення до рядової або силікатної цергли. Для надійного кріплення двох стін один до одного використовують металеві анкери та підвіси з нержавіючої сталі.

Інші варіанти застосування клінкерних блоків

Оригінальний вигляд робить цей матеріал хорошим рішенням для ландшафтного дизайну. Його часто використовують для оформлення масивних веранд та альтанок, а також для мощення та облагороджування декоративних елементів на присадибних ділянках. Клінкер дозволяє зводити невисокі споруди та стіни, необхідні для зонування ділянки.

Другим частим напрямком використанням клінкерної цегли та плитки є виробництво та декорування мангалів. Високі властивості жаростійкості дозволяють використовувати його навіть у зоні відкритого вогню за аналогією з шамотною цеглою. Для цього використовують прості варіанти з гладкими краями та темним кольором. Зовнішню сторону мангалів та печей для барбекю прикрашають вже на свій смак або дизайнерський проект.

Незважаючи на приголомшливі фізико-технічні властивості, клінкер є досить примхливим матеріалом з погляду будівельників та мулярів. Обов’язкова умова для початку кладки – встановлення постійної теплої погоди в діапазоні від +5 до +30 градусів. Холодна температура не гарантує рівномірності висихання розчину кладки.