Головна Суспільство Енергонезалежність під час війни: як підібрати оптимальний PowerBank

Енергонезалежність під час війни: як підібрати оптимальний PowerBank

Сьогодні, коли росія зі шкіри геть лізе у спробах зруйнувати українську інфраструктуру, питання енергетичної незалежності постало дуже гостро, особливо для тих, хто працює віддалено. Один із інструментів, які допоможуть залишатися на зв’язку у найжорсткіший блекаут — потужний повербанк.

Які бувають

Головна властивість будь-якого додаткового джерела живлення, будь то

— місткість акумулятора. Саме цей параметр визначає вибір.

Так, пристрої з невеликою ємністю (3000 … 5000 мАг) знадобляться, коли потрібно, щоб смартфон, що не вчасно розрядився, «дотягнув» до розетки. Більш потужні моделі з ємністю батареї від 20000 мАг і вище зможуть зарядити кілька смартфонів (або кілька разів смартфон) або, наприклад, ноутбук. Такі повербанки коштують дорожче, вони досить важкі, але коли йдеться про те, що дуже важливо бути завжди на зв’язку, велика вага та пристойна ціна повністю виправдані.

Досить цікаве рішення — зовнішній акумулятор із кількома зарядними модулями невеликої ємності. Так, пристрій iWALK Charging Box Battery Backup Kit включає зарядну станцію і шість невеликих повербанків ємністю по 3300 мАг кожен. Такий набір дозволить не випадати з інфополя цілій родині.

На що ще звертати увагу

Кабелі

Купуючи зовнішню батарею, обов’язково звертайте увагу на кабелі, якими комплектується повербанк. Вони повинні бути сумісні зі смартфоном або іншим пристроєм, який потребує додаткового джерела живлення.

Бездротова зарядка

Сьогодні все більше смартфонів, смарт-годинників та інших гаджетів підтримують бездротову зарядку і, звичайно, в такому разі не буде зайвим купити повербанк з такою функцією і тим самим позбавити себе мороку з проводами та роз’ємами.

Сонячна батарея

Деякі зовнішні батареї комплектуються сонячними панелями, які допомагають заповнювати заряд у денний час. Під час постійних відключень електроенергії це просто неоціненна опція.

Вихідна потужність

Для смартфонів, які підтримують функцію швидкого заряджання, варто придбати зовнішній акумулятор із потужністю заряду не нижче 20 Ватт.

Дизайн

Фактор, який для багатьох є визначальним, але який ніяк не впливає на функціональність. Якщо вам потрібна зовнішня запасна батарея «до сумочки», звичайно, варто звертати увагу на її зовнішній вигляд. Сьогодні вибрати павербанк з відповідним дизайном не важко, тому що в асортименті магазинів електроніки представлені тисячі моделей на будь-який смак і гаманець.