Головна Суспільство Енергоефективність новобудов. На що дійсно варто звернути увагу обираючи житло?

Енергоефективність новобудов. На що дійсно варто звернути увагу обираючи житло?

Місто змінюється разом зі своїми жителями. У пріоритетах сучасної людини на перший план виходять комфорт, захист та ексклюзивність. Тому в запитах до сучасного житла все частіше можна зустріти оригінальну авторську архітектуру, престижність обробки, безпеку та екологічність. Разом з цим все більше зростає попит на енергоефективність будинків. Що це означає? Розбираємося разом з директором ТОВ «МАКБУД» Юрієм Ковальчуком про перший енергоефективний  будинок в Тернополі – Житловий  Комплекс “Щастя”.

Що ж таке енергоефективність? 

Це раціональність в споживанні ресурсів, в першу чергу теплової енергії на підігрів води для гарячого водопостачання та опалення. Рівень у кожного будинку свій, він закладається ще на етапі проєктування. Енергоефективність залежить від багатьох чинників: планування приміщень, якість утеплювача для стін та покрівлі, коефіцієнту опору теплопередачі склопакетів, дверей і самої системи опалення. Все це дозволяє будинку утримувати тепло і не споживати ресурс даремно, звідси й економія.

Так, наприклад, у ЖК “Щастя” утеплення мінеральною ватою, вентильований фасад, індивідуальні теплові пункти та енергогенеруючі ліфти. Всі квартири здаються з індивідуальною системою опалення, оснащені панорамними вікнами з шестикамерного профілю та потрійним склопакетом, броньованими дверми та встановленими радіаторами.

Сонячні панелі

Альтернативна енергетика – сталий тренд сучасності. Перші згадки про встановлення сонячних панелей в Україні почалися у 2013 році. Саме тоді й з’явився так званий «зелений» тариф, коли держава зобов’язана викуповувати надлишки енергії за встановленими ставками. Таким чином, використання сонячних панелей: не завдає шкоди навколишньому середовищу, зменшує вартість кВт для їх власників, дає можливість мати стабільний канал електроенергії (коли в будинку вимикають світло з якої-небудь причини, сонячні панелі продовжують постачати власників електроенергією). 

В цьому плані ЖК Щастя має комплексну систему енергоощадження. Сонячні панелі на даху кожного будинку живитимуть енергією освітлення під’їздів, холів та прибудинкової території, а у літній період часу додатково догріватимуть воду у квартирах.

Електричне опалення – переваги

Опалення будинку це далеко не завжди дешевий процес. Способів і видів опалення сьогодні існує безліч, але в середньому виділяють такі популярні варіанти – газове, електричне та індивідуальний тепловий пункт. Однозначно можна сказати, що першим з’явилося газове опалення, воно вкоренилося в нашу інфраструктуру, увійшло у звичку. Електричне опалення з’явилося значно пізніше, і відрізняється своєю високо технологічністю, економністю та стабільністю. ІТП (індивідуальний тепловий пункт) – це відносно новий напрямок, який гарно зарекомендував себе в країнах Європи. Міська влада однозначно підтримує саме останній тип опалення, як надзвичайно вигідний та енергоощадний. Європейський банк реконструкції та розвитку виділив значну суму коштів для впровадження ІТП.

ЖК Щастя — перший та поки єдиний не газифікований будинок у Тернополі. Опалення тут індивідуальне. Кожна квартира новобудови матиме свій власний лічильник для корегування споживання енергії. Мешканці зможуть підібрати найбільш комфортний рівень тепла самостійно, крім того — є навіть можливість включати опалення поза сезоном (наприклад, коли восени ще не настав період опалення, а на вулиці вже прохолодно).

Така система опалення будинків є не тільки інноваційною, а й безпечною.  Відсутні продукти згорання, немає можливості утворення чадних газів. Шкідливі викиди не виділяються навіть при поломці або розбиранні. Крім того, система не потребує регулярного сервісного обслуговування із залученням фахівців.

Енергоефективні тарифи

Енергетична стратегія “Безпека, енергоефективність, конкурентоспроможність” передбачає збільшення використання відновлюваних джерел енергії в Україні до 2035 року до 25% від обсягів загального первинного постачання енергії. Тож вартість комунальних послуг принесе окрему порцію щасливих емоції власникам помешкань в ЖК «Щастя».

В цілому можна сказати, що новий комплекс – це унікальний проект на ринку новобудов Тернополя. Ми маємо на меті створювати комфортні умови, які відповідатимуть європейським показникам комфорту та якості. Обираючи житло, ми багато очікуємо від локації, інфраструктури, зовнішнього та внутрішнього вигляду будинку. Хочеться мати змогу побути на одинці з природою та водночас жити у місті користуючись всіма перевагами інновацій. Саме таким параметрам відповідає Житловий комплекс «Щастя», який розташований по вулиці Тарнавського, 7. 

Для покупців діє гнучка система знижок, безвідсоткове розтермінування та програма лояльності для оптових покупців.

Дізнатися більше про комплекс та умови придбання квартири можна у відділу продажу за адресою: м. Тернопіль, вул. Острозького, 47а, або за телефонами +38 (067) 993 87 37 та +38 (096) 191 31 51.

 

Адреса будівництва: м. Тернопіль, вул. Тарнавського, 7

https://happy.ternopil.ua/