Головна Суспільство Впровадження GPS моніторингу на залізничний транспорт

Впровадження GPS моніторингу на залізничний транспорт

Не зважаючи на широкий розвиток автомобільних та авіа перевезень вагон все ще залишається надійним і ефективним засобом пересування при перевезенні важких і великогабаритних вантажів на великі відстані. Чи замислювалися ви коли-небудь про те, як GPS-відстеження вагонів ще більше підвищує безпеку вагонів для товарів, які люблять люди? Ця технологія та контроль залізничного транспорту значно допомагає гарантувати, що товари прибудуть до місця призначення вчасно та безпечно.

Залізничні системи в усьому світі використовують GPS для відстеження руху локомотивів, залізничних вагонів, транспортних засобів технічного обслуговування та придорожнього обладнання в режимі реального часу. Технологія допомагає зменшити аварійність, затримки та експлуатаційні витрати, водночас підвищуючи пропускну спроможність колій, задоволеність клієнтів та економічну ефективність.

Переваги використання GPS-трекінгу вагонів

GPS-відстеження вагонів, перш за все, може допомогти підвищити видимість. Оновлення розташування вагонів і переміщень доступні в режимі реального часу, і їх можна переглядати за допомогою системи відстеження на карті. Це дозволяє компаніям легко відстежувати водіїв, місцезнаходження транспортного засобу, стан доставки та складські товари.

За допомогою технології GPS-відстеження вагонів співробітники можуть успішно запобігати втратам і забезпечувати безпечне зберігання товарів, а також ефективно знаходити зниклі речі. Після того, як товар доставлений або прибув до певного місця, менеджер сповіщається push-повідомленням. Можливість повного моніторингу продуктів підвищить безпеку та покращить якість продуктів. Загалом це допомагає менеджерам забезпечувати своєчасні поставки, мінімізувати крадіжки та мати загальне уявлення про операцію, щоб допомогти у прийнятті рішень.

Детальніше про застосування GPS трекерів на залізниці вас проконсультують у компанії “Мікро Тронік”.

Стежить за інвентаризацією

GPS-трекери стежать не тільки за поїздами, а й за їх вантажами. Це велика допомога в моніторингу відправлень та інвентаризації, оскільки ведеться список і систематизуються різні типи вантажів у правильній машині. З вагонним GPS треком можна уникнути втрати або викрадення речей. Після доставки час прибуття автоматично записується в систему, і його можуть бачити авторизовані віддалені користувачі.

Стежить за станом вантажу

Використовуючи спеціалізовані GPS-трекери, тепер ви можете обладнати ящик з яйцями або бочку з молоком і стежити за вологістю в зоні зберігання, температурою товарів, а також рівнями ударів і вібрації, яких ці предмети зазнають під час транспортування. Отримавши миттєве уявлення про можливі пошкодження, ви можете виправити налаштування температури, надіслати заміну або негайно попередити свого клієнта. Крім того, ви можете точно визначити, коли і де сталося пошкодження, і відповідно скорегувати свій маршрут для майбутніх відправлень. Ви можете використовувати цю інформацію, щоб повідомити водіїв вантажівок і клієнтів про пошкоджені вантажі задовго до того, як вони прибудуть на ваш завод, і отримати новий вантаж у дорозі.

Зменшує витрату палива

Недавні дослідження показують, що транспортні галузі повідомили про значне скорочення споживання палива як про найбільшу перевагу відстеження GPS. Використання системи GPS-відстеження залізничного вагона головним чином дає кращі варіанти маршруту для машиністів локомотивів. Вибір маршрутів робить керування локомотивом ефективнішим, заощаджуючи час і гроші компаній. При цьому вагони з відстеженням GPS можуть усунути непотрібні витрати та скоротити непродуктивну роботу. Це скорочує час, який водій повинен провести в дорозі, що призводить до швидшого прибуття доставки та менших витрат на паливо.

Виявляє крадіжки

За допомогою GPS-відстеження вагонів залізнична галузь може впроваджувати превентивні заходи, зменшуючи крадіжки товарів і майна за мінімальних інвестицій. Функція геозони в GPS-трекерах виявляє крадіжки, негайно повідомляючи вас, коли вантаж, оснащений пристроєм, вивозиться за межі заздалегідь визначеної безпечної зони або в неробочий час, тим самим покращуючи безпеку товарів. Крім того, GPS-відстеження залізничних вагонів може сповіщати операторів щоразу, коли потяг в’їжджає або залишає залізничну станцію.

Покращує відносини з клієнтами

Завдяки GPS-відстеженням вагонів компанії можуть визначити пріоритети як для нових, так і для старих клієнтів. Залізничні вагони можуть доставляти товари вчасно частіше, своєчасно передавати звіти про стан товарів, допомагати клієнтам запобігти збиткам, гарантувати, що ви зможете відповісти клієнтам у разі затримки, розраховувати для них орієнтовний час доставки, а отже, підтримувати здорові ділові відносини з ними за допомогою технології GPS. Таким чином, GPS-відстеження залізничних вагонів підвищує продуктивність праці працівників і позитивні відгуки.