Головна Суспільство Викачування вигрібних ям за допомогою асенізаторів

Викачування вигрібних ям за допомогою асенізаторів

Кожен власник заміського будинку стикається з таким завданням, як викачування вигрібних ям. Яким би об’ємним не був септик, він рано чи пізно заповниться. Коли такий момент настає, господарі заміського будинку зазвичай замовляють послугу асенізації.

Як має бути організована викачка вигрібних ям ціна, якщо немає централізованого вивезення, розповість наша стаття.

Що таке асенізатор

Для того, щоб викачати вигрібну яму, потрібна спецтехніка – машина-асенізатор. Вона складається з двох основних частин:

  • Шасі автомобіля;
  • Власне, установки, що включає насос, гнучкий шланг (рукав) та металеву ємність (цистерну).

До речі, велика місткість цистерни дозволяє в деяких випадках знизити витрати на відкачування, замовивши виїзд асенізаційної машини для обслуговування кількох ділянок.

Таким чином, значно зменшуються витрати на пальне, необхідне, щоб доїхати до селища і від нього до каналізаційного колектора.

Професіоналізм асенізаторської бригади проявляється у недопущенні або мінімізації витоків фекальних опадів на поверхню землі. Процес відкачування високою мірою автоматизований.

Оплата передбачає не лише спустошення вигрібної ями, а й вивезення її вмісту до місця скидання, центральних очисних споруд.

Окрім цього, послуга асенізації від МТ Сервіс включає:

  • розрідження твердого осаду, без чого здійснити очищення неможливо;
  • прочищення каналізаційних труб, якщо це потреба;
  • деякі види додаткових послуг. До таких можна віднести застосування спеціальних біологічних препаратів, що забезпечують знезараження ємностей септика, і містять спеціальні мікроорганізми, що сприяють цьому процесу

Своєчасне відкачування зливних ям не тільки позбавляє мешканців заміського будинку від неприємних запахів, вона сприяє тривалій та справній роботі очисної системи. Декому спаде на думку відкачувати великий септик самостійно, однак ця робота вимагає не тільки навичок та досвіду, а й спеціального обладнання, так що найкраще цю роботу довіряти професіоналам МТ Сервіс, які мають у своєму розпорядженні все необхідне.

Вибір компанії, що займається очищенням

Коли асенізація проводиться вже багато років, завдання вибору виконавця цієї роботи не варте. Але якщо заміський будинок побудований нещодавно, і досвіду в очисних заходах ще не отримано, тобто є необхідність пошукати та вибрати фірму, послуги якої виявиться відносно недорогими, а робота якісною таку як МТ Сервіс.