Головна Україна “Той, хто прийме рішення йти в Україну через Рівненську область, здійснить фатальну...

“Той, хто прийме рішення йти в Україну через Рівненську область, здійснить фатальну помилку” – голова ОВА

Північні райони Рівненщини, які межують із Білоруссю, – це непрохідні ліси.
Голова Рівненської ОВА Віталій Коваль у дописі на своїй Facebook-сторінці розповів, чому білоруси не зможуть пройти через Полісся.

Коваль зазначив, що в білоруського війська немає ні бойового досвіду, ні вмотивованості наступати. Але, навіть якщо наступ відбудеться, то їхнє бажання пройти через наше Полісся – це мегаскладна задача.

«Перша причина. Збройні сили України, які посилено несуть бойове чергування на кордоні з Білоруссю. В тому числі – й територіальна оборона, як окремий вид сухопутних військ. А також добряче заведені лупити ворогів добровольчі формування територіальних громад (ДФТГ). Усі вони – в бойовій готовності. Постійно йде злагодження, укріплення фортифікаційних споруд», – зазначив голова ОДА.
Друга причина – це рельєф територій. 40% Рівненщини – це ліси. І саме північні райони, які межують із Білоруссю, – це непрохідні ліси, а також болота.
«Крім того, маємо 170 річок. Це природні бар’єри для ворожої техніки. Мости над річками – це об’єкти, які можуть бути заблоковані у різний спосіб і рух ворога буде зупинено. Все це – великі плюси для оборони», – зазначив посадовець.
Третя причина – це люди. Зокрема, величезна підтримка населенням базових потреб у допомозі армії та моральний дух мешканців.
«Полісся – край партизанської слави. Тут в кожному домі є що взяти до рук, аби ні на метр не пропустити тих, хто має ворожі наміри щодо України. Той, хто прийме рішення йти в Україну через Рівненську область, здійснить фатальну помилку. Це буде рух в один кінець», – додав Коваль.