Головна Тернопіль У місті з’являться патрульні інспектори по рекламі

У місті з’являться патрульні інспектори по рекламі

реклама

рекламаУ Тернополі штрафуватимуть за розклеювання оголошень і плакатів. Працівники комунальних служб міста мають намір повернути Тернополю славу найчистішого міста України. Поміж інших, посилено займатиметься цим КП “Загребелля”. Зокрема, це підприємство контролюватиме розміщення у місті тимчасової зовнішньої реклами.

“Сьогодні приватні оголошення, реклама різноманітних мистецьких заходів, вечірок, акцій в місті розміщують хаотично, – каже Ігор Шушкевич, директор КП “Загребелля”. – На призначених для цього інформаційних тумбах така реклама довго не висить – її одразу заклеюють новими оголошеннями чи плакатами, хоча поряд є вільне місце. Тому усе це починають клеїти у недозволених місцях – на стовпах, дорожніх знаках, фасадах будинків, світлофорах, парканах, стовбурах дерев тощо. Усе це псує зовнішній вигляд нашого міста”. Щоб виправити ситуацію у “Загребеллі” розробили проект “Повернімо Тернополю славу найчистішого міста України ”.

До нього входять, зокрема, роз’яснювальна робота серед підприємців та населення щодо розміщення тимчасової реклами в місті, монтаж інформаційних табличок про заборону несанкціонованого розміщення рекламних засобів на фасадах будинків та інформаційних тумбах, очищення тумб, фасадів, парканів від рекламних матеріалів, фото- та відеофіксація порушень щодо розміщення зовнішньої реклами та притягнення порушників до відповідальності.

“Почергово ми будемо очищувати вулиці міста від несанкціонованої реклами, – зазначив Ігор Шушкевич. – Після цього вулиці посилено патрулюватимуть інспектори комунального підприємства, працівники муніципальної поліції та МВС”. Розміщення тимчасової зовнішньої реклами регулюються різними законами, положеннями, правилами як загальноукраїнськими так і місцевими.

“При виявлені осіб, які її розклеюють у невстановленому для цього місці, працівник управління муніципальної поліції фотографує факт порушення,  а при встановлені особи складає протокол та направляє його на адмінкомісію, – зазначив Сергій Волков, начальник управління муніципальної поліції. – Якщо це фізична особа, то адмінкомісія має право, згідно статті 152 Адміністративного Кодексу про порушення правил благоустрою, винести штраф від 340 до 1360 гривень, а якщо юридична особа – від 850 до 1700 гривень”.