Головна Тернопіль Тернополяни хочуть покласти край монополії місцевої влади на “красу”

Тернополяни хочуть покласти край монополії місцевої влади на “красу”

памятник-Небесній-сотніТернопільський обласний осередок Української Національної Консервативної партії звернувся до громадської ради при Тернопільскій ОДА із заявою, про встановленння супереччливог опамятника Героям Небесно сотні та хаотичним, нічим не підтвердженим переіменуванням вулиць у населених пунктах у звязку із виконанням законів про декомунізацію.
«У зв’язку з прийняттям Верховною Радою України низки, так званих, законів про декомунізацію суспільства та пожвавленням, напередодні виборів до органів місцевого самоврядування, намагань чиновників Тернопільської міської ради встановити, досить суперечливий у своєму виконанні, пам’ятник Героям Небесної Сотні на площі Героїв Євромайдану в м. Тернополі, пропонуємо у дозволено стислий термін провести засідання Правління Громадської ради при ОДА з метою обговорення перспектив реконструкції Парку Слави (Старого Парку).
За ініціативи ВПР «Правий Сектор», інших ідеологічно близьких рухів та партій, а також групи небайдужих громадян, в тому числі знаних краєзнавців, зокрема Паська Анатолія Михайловича, проведені попередні вишукувальні роботи з науково-технічного та історико-політичного обґрунтування проведення такої реконструкції. Підготовлено відповідний Звіт.
На засідання було б доцільно запросити керівництво області та міста, оскільки, чи не у кожному селі області знаходяться пам’ятні знаки (пам’ятники, обеліски, стели тощо), які стосуються Другої світової війни, існують вулиці на честь загиблих у ній. Подекуди лунають заклики фізично знищити їх, вулиці перейменувати. Не завжди такі заклики є виправданими.
Разом з тим, на превеликий жаль, відлітають у Небо й нинішні Герої. На Тернопільщині сумні жнива торкнулись більш як 60-ти осіб. Їх імена також повинні бути вписані у Книгу Пам’яті.
На кінець, слід покласти край монополії на «красу» місцевої влади. Досить примножувати несмак і хуторянство. Досить з неї і тих «шедеврів», що вже існують» – йдеться у заяві..