Головна Тернопіль Скандальне будівництво яке спотворює Привокзальний майдан призупинили

Скандальне будівництво яке спотворює Привокзальний майдан призупинили

10363851_10205484064654749_6026672732789315823_nСкандальне будівництво, на Привокзальному майдані у Тернополі призупинили до 16 квітня. Таке рішення прийняла Тернопільска міська рада разом із забудівником після того, як громадські активісти Самооборони Майдану, ВО Автомайдан, Тернопільскої правозахисної групи і Ради бізнесу Тернопілля вирішили провести “толоку” на місці забудови. 

“Будівництво біля вокзалу призупинять. Орієнтовно до 16 квітня, коли відбуватиметься засідання суду. За цей час, згідно вимог ГО та пропозиції міського голови, буде створено робочу групу з вивчення проблеми. До понеділка громадські активісти мають озвучити прізвища членів групи від своєї сторони. Добивалися у мера зупинки будівництва Самооборона майдану, тернопільський осередок всеукр.об’єднання Автомайдан, правозахисна група, Рада бізнесу Тернопілля” – пише прес-секретар РБТ Любов Вовк

Нагадаємо, що аналогічного рішення активісти 13 громадських організацій вимагали в понеділок від тоді ще прокурора Тернопільскої області Юрія Гулкевича. 

Також додамо, що спілка архітекторів вже давно б’є на сполох і пише скарги і маніфести в різні інстанції із закликами щодо недопущення будівництва ТРЦ гна Привокзальному майдані.