Головна Тернопіль Померти в Тернополі стало дорожче

Померти в Тернополі стало дорожче

amk-proveritПодорожчання бензину, дизпалива та мастил призвело і до збільшення вартості ритуальних послуг у Тернополі. Зокрема нові тарифи у міськраді погодили спеціалізованому комунальному підприємству «Ритуальна служба». Ціни на послуги для цього підприємства були встановлені виконкомом 10 квітня 2014 року. І тепер вони знову звернулися до тарифної комісії з проханням переглянути їх.

«Діючі ціни в Тернополі на ритуальні послуги для населення не відповідають їх реальній собівартості, – зазначено у довідці наданій підприємством виконкому. – Це пов’язано з підвищенням цін на основні складові собівартості послуг. Ріст цін на матеріали склав до 110% порівняно із закладеними в ціні на послугу автотранспорту для обслуговування обряду «Похорон» на даний час. Дизпаливо зросло в ціні з 13,2 гривень до 27,9 за літр, бензин Ф-76 з 13,6 до 23 гривень за літр, мастило моторне подорожчало із 14 гривень до 48 за літр. Вартість заміни моторного мастила для автомобілів «Мерседес» піднялася із 546 гривень до 1531 гривні на 10 тисяч кілометрів.»

Тарифна комісія взяла до уваги зазначену довідку і погодила підвищення тарифів «Ритуальній службі».  Затвердили їх і під час засідання виконкому міськради 22 квітня. Послуги, які не мають відношення до застосування спеціалізованої техніки та перевезень подорожчали на 2-5 гривень. А ті, що стосуються викопування могили екскаватором та транспортуванням труни і людей зазнали суттєвих змін. Ознайомитися з ними можна у порівняльній таблиці. Рішення виконкому щодо нових тарифів набере чинності через 15 днів після його опублікування в засобах масової інформації.

Тарифи на ритуальні послуги в Тернополі

20150422_0002-2