Головна Тернопіль Мешканці будинків і архітектори проти, а “комерсанти” хочуть забудувати привокзальну площу

Мешканці будинків і архітектори проти, а “комерсанти” хочуть забудувати привокзальну площу

бубубуТриповерховий торговий комплекс мають намір збудувати біля залізничного вокзалу. На даному етапі лише обгородили територію, де планують звести будівлю, та зрубали дерева. Та місцеві архітектори і люди, що живуть неподалік, проти спорудження комплексу. Кажуть, естетично він не підходитиме до будівель, що знаходяться поряд і, до того ж, які є історичною пам’яткою. Як, для прикладу, залізничний вокзал, повідомляє телеканал ІНТБ.
ОЛЕГ ГОЛОВЧАК, голова правління Тернопільської обласної організації Національної спілки архітекторів
«Нам що тут потрібна ще одна торгова точка? Для кого? Для архітектури це взагалі нонсенс. І той, хто стверджує, що це буде красивою, це брехня, не вірте йому, і кажіть, що він не професіонал. Мало того, навіть, якщо би стояв цей об’єкт в полі, я не можу сказати, що він дуже красивий».
«Майдан Привокзальний стає внутрішнім двориком. Так? Ми тут закриємо внутрішній дворик. Чому нам не дихати нормально в місті, громадянам Тернополя? Підходити до того вокзалу і дивитися. Історико-містобудівні обґрунтування зробити так, скажемо, непрофесійно – просто під замовлення забудовників, що це може бути».
Чи виправданими є скарги тернополян, ми поцікавились у виконроба, який в момент пікету перебував на території будівництва. Він аргументи людей спростовує. Каже, буде і гарно, і законно.
виконроб
«Ну, я ж вам показую. Он є дозвіл, підписаний, з печатками, зі всім. Є дозвіл… Дозвіл на виконання будівельних робіт від 25 грудня 2014 року. Дозвіл на будівництво давав аж Київ, бо то є 4 категорія будівництва. Вона вписується в ансамбль оцього всього, площі, вокзалу».
Відмінити будівництво, кажуть тернополяни, поки що намагатимуться законним шляхом. Та, якщо це не допоможе, мають намір діяти радикально.