Головна Тернопіль В центрі Тернополя чергова “гаряча точка”

В центрі Тернополя чергова “гаряча точка”

бубубуМешканці будинку на вул. Б. Хмельницького, 14, пікетували проти будови торгового центру на території Привокзального майдану, на якій розташований їхній будинок, вранці у п’ятницю, 6 лютого, – повідомляє 20 хвилин.

– Ми про будову взагалі нічого не знали. Лише одна сусідка знали і працівники цього ринку, що біля нашого дому, – каже жителька будинку Марина Яворська. – Кілька днів тому тут поставили будочку і обгородили її. А сьогодні ми побачили паркан…

За словами пікетувальників, забудовник документи та дозволи на будову показати відмовився.

– Він лише показав якийсь дозвіл, який йому 25 грудня дали у Києві, – каже пані Марина. – Ми звернулись у міську раду та у міліцію. Міліція сьогодні приїхала і сказали, що дану ситуацію візьмуть до уваги і протягом десяти днів напишуть офіційну відповідь.

Жителі будинку скаржаться, що якщо на даній території почнуть будувати, то їхній будинок просто розвалиться.

– Наш будинок – ще з часів Австро-Угорщини, комунікації теж старі, – кажуть мешканці. – Забудовники ще й забиратимуть електричний стовп, бо він їм заважає. Тоді ми взагалі невідомо скільки часу будемо без світла.

Крім цього, як розповіли мешканці, дах майбутнього торгового центру планують з’єднати з дахом їхнього будинку.

– Взагалі, як можна тут будувати? – кажуть тернополяни. – За цим торговим центром залізничного вокзалу взагалі не буде видно. А це ж візитна картка нашого міста…