Головна Тернопіль В Тернополі обвалився дах багатоповерхівки – 18 людей евакуйовано

В Тернополі обвалився дах багатоповерхівки – 18 людей евакуйовано

ртжзль4 травня о 23:43 у Тернополі на вул. Лучаківського, 7 рухнув дах. До оперативно-диспетчерської служби Управління надійшло повідомлення від місцевого мешканця про пошкодження плити перекриття одного з багатоповерхових будинків у місті Тернополі.

До місця виклику негайно направили черговий караул 2-ї державної пожежно-рятувальної частини 1-го державного пожежно-рятувального загону та оперативну групу Управління.

Окрім цього, були залучені працівники екстрених служб: УМВС в області, Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, «Тернопільміськгаз», Тернопільський міський РЕМ, «Тернопіль  теплокомуненерго», представники органів місцевої влади.

 Під час проведення детального обстеження встановили, що над однією з квартир будинку відбувся частковий обвал двох плит перекриття технічного поверху.

Для запобігання виникненню надзвичайної ситуації було організовано евакуацію 18 мешканців 9-го поверху (з них троє дітей).

 Окрім цього, працівники екстрених служб ретельно оглянули комунікаційні мережі, відімкнули електропостачання ліфтових установок, а також повторно перевірили стан будинку на предмет пошкодження.

 Для вирішення даного питання створено робочу групу, до складу якої увійшли представники місцевої влади та будівельних організацій.

 Будуть проводитися роботи з відновлення перекритя будинку.