Головна Тернопіль В парку Національного відродження незаконно рубали дерева

В парку Національного відродження незаконно рубали дерева

fxvKAgwmq5UФакт самовільної порубки дерев на вулиці Вербицького у Тернополі та перевірку інформації, розміщеної на одному з інтернет-виданьщодо законності будівництва на території лікарні швидкої допомоги, розпочали правоохоронці міського відділу міліції.

На місце події одразу виїхала слідчо-оперативна група.

Вони з’ясували, що на огородженій території знаходиться будівельний майданчик, на якому проводяться роботи з будівництва багатоквартирного житлового будинку. Порубку здійснив виконроб однієї з приватних будівельних організацій.

Законність вирубування дерев перевірили працівники державної екологічної інспекції. Вони з’ясували, що п’ять ялин зрубали без будь-яких дозволів.

Сума збитків – 8300 гривень. Як запевнили працівники екологічної інспекції, вони подадуть позов до суду з метою відшкодування збитків.

Перевіряють правоохоронці і законність будівлі на території Тернопільської комунальної міської лікарні швидкої допомоги на вулиці Гоголя.

У ході розслідування, вони подали запити в Тернопільську міськраду, у відділ технічного нагляду, в комунальну міську лікарню швидкої допомоги та обласне Управління держаної архітектурно-будівельної інспекції.

З Управління держаної архітектурно-будівельної інспекції надійшла відповідь про те, що у них відсутня інформація про початок виконання підготовчих і будівельних робіт, немає і зареєстрованих дозволів на виконання будівництва торгово-побутового призначення за адресою Тернопіль, вулиця Гоголя.

Адміністрація комунальної міської лікарні швидкої допомоги повідомила, що земельну ділянку, яка знаходиться на території їхньої медустанови, для будівництва та реконструкції зупинки громадського транспорту з об’єктами торгово-побутового призначення, вони передали на підставі рішень Тернопільської міської ради.

Працівники Тернопільського міського відділу з’ясували, що представникзабудівника уже впродовж трьох тижнів проводить підготовчі будівельні роботи, а саме зняв верхній шар ґрунту, викорінив пеньки дерев, після чого залив фундамент для встановлення торгівельних приміщень.

Тернопільський міськвідділ на адресу Управління держаної архітектурно-будівельної інспекції у Тернопільській області направив лист вжити заходів щодо факту самовільного проведення будівельних робіт. За результатами перевірки приймуть рішення згідно з чинним законодавством.