Головна Тернопіль Віталій Цимбалюк шукає шляхи припинити дерибан Тернополя

Віталій Цимбалюк шукає шляхи припинити дерибан Тернополя

imageПеребуваючи у Вільнюсі, депутат Тернопільської міської ради Віталій Цимбалюк поцікавився і проблемою хаотичної забудови міста та прозорості виділення комунальної землі.

image image
“Зокрема, мене вразили там акуратні й лаконічні зупинки громадського транспорту (див. фото). Навколо – простора і нічим не захаращена територія. Максимум – типовий кіоск зі снеками та напоями. Так, це Європа. Хоча Тернопіль, здається, зараз рухається у протилежному напрямку…
…Повернувшись додому, дізнався, що на моєму окрузі завершилося скандальне будівництво магазину на зупинці «вул. Пирогова», яке відтяло шматок лікарняної землі. Найбільше обурила брехня головного лікарня лікарні швидкої допомоги Ярослава Чайківського. Місцевим журналістам він божився, що сесія міської ради ЗОБОВ’ЯЗАЛА його передати землю відділу технічного нагляду ТМР для впорядкування зупинки громадського транспорту. Насправді ж у рішенні сесії чітко зазначено, що Чайківський сам написав відмову від ділянки (рішення ТМР №6/144/18 від 31.01.2014р.: «2.Припинити право користування Тернопільській міській комунальній лікарні швидкої допомоги частиною земельної ділянки площею 0,0105га за адресою вул. Пирогова, враховуючи ПИСЬМОВУ ЗГОДУ землекористувача»)…
В ході зустрічі із Віце-мером Вільнюса Лінасом Кведареавічусом я поцікавився думкою посадовця щодо вирішення земельних проблем Тернополя.
«Вам потрібно негайно це зупиняти, бо інакше ви прийдете до того, до чого зараз приходимо ми, – сказав Віце-мер. – 20 років тому у нас земля роздавалася за таким же принципом, що й зараз у вашому Тернополі. Й сьогодні, коли потрібно будувати дороги чи якісь громадські будівлі, ми маємо проблеми. Тобто, те, що робилося неправильно колись, зараз нам відгукується. І вас чекає те саме. Тому це потрібно негайно зупиняти».
Як депутат міської ради, спільно з активістами нашого громадського об’єднання «Тернопіль Європейський», я вже сьогодні шукаю шляхи вирішення цієї проблеми і найближчим часом запропоную реальний та дієвий механізм зупинки земельного дерибану в Тернополі” написав Віталій Цимбалюк у Фейсбук.