Головна Спорт У Кременці переможців змагань вітали з самого Пхьончхану

У Кременці переможців змагань вітали з самого Пхьончхану

Цими днями уся увага любителів зимових видів спорту прикута до зимової Олімпіади, яка проходить в місті Пхьончхані (Південна Корея). Усі з хвилюванням стежили за виступами українських саночників, у тому числі й наших земляків – Андрія Мандзія та Олександра Оболончика, – інформує Федерація санного спорту Тернопільської області.

В засобах масової інформації, на телебаченні, в Інтернет-виданнях було чимало матеріалів про стан навчально-спортивної бази для занять санним спортом. Чимало критичних слів було приділено і єдиній санній трасі в Україні, яка діє в місті Кременці і де проводяться усі всеукраїнські змагання із санного спорту. Незважаючи на ряд труднощів, які переживає зараз навчально-спортивна база «Кременець» (не вирішені питання оформлення за базою земельної ділянки, права власності на санну трасу, будівлі для обслуговування спортивної споруди, відсутність фінансування на проведення ремонтних робіт, мотивуючи тим, що це є приватна власність), насправді, спортивна база і донедавна ДЮСШ «Колос», де виховувались вищезгадані учасники Олімпіади, виконує соціальну функцію: залучає дітей до систематичних занять фізичною культурою і спортом та готує резерв для національної збірної команди України із санного спорту, – наголошують представники Федерації.

Разом із тим, невеликий колектив бази, із п’яти чоловік, за короткий час, завдяки сприятливим погоднім умовам, підготував спортивну споруду для проведення чемпіонату України із санного спорту серед юнаків та дівчат, який тривав у старовинному Кременці з 10 до 14 лютого. На змагання прибуло 83 спортсмени з Львівської та Тернопільської областей, які розіграли нагороди в чотирьох вікових групах, повiдомили в управлiннi фiзичної культури i спорту ТОДА.

Першими у боротьбу вступили юнаки та дівчата 2006-2007 років народження. В результаті проведених заїздів місця на п’єдесталі розподілились так: серед юнаків – Максим Панчук, Назар Пиза (Кременець, КУТОР ТОДЮСШ), Станіслав Криховецький (Львів, СДЮСШОР «Беркут»), серед дівчат Юлія Маріянчук (Львів, СДЮСШОР «Беркут»), Дарина Федочук (Кременець, КУТОР ТОДЮСШ), Мар’яна Мадієвська (Львів, СДЮСШОР «Беркут»).

Після них у боротьбу вступили юнаки та дівчата 2002-2003 років народження. У підсумку змагань серед юнаків переможцем змагань став Олександр Твердохліб (Кременець, КУТОР ТОДЮСШ), за ним розташувались Даниїл Марцінковський (Львів, СДЮСШОР «Беркут»), Богдан Бабура (Кременець, КУТОР ТОДЮСШ), а серед дівчат трійка призерів виглядає наступним чином: Вікторія Коваль (Кременець, КУТОР ТОДЮСШ), Олександра Мох, Анна Шкрет (Львів, КЗЛОР ЛУФК).

Після закінчення змагань переможці і призери змагань під час урочистого підняття Олімпійського прапора були нагороджені медалями та дипломами Міністерства молоді та спорту України та Федерації санного спорту України і цінними призами від Національного Олімпійського Комітету України.

Наступного дня у боротьбу вступили юнаки та дівчата старших вікових груп, де в результаті проведених змагань в віковій групі 2002-2003 років народження переможцями і призерами змагань стали: одномісні сани – юнаки – Владислав Щербатко (Кременець, КУТОР ТОДЮСШ), Олег-Роман Пилипів (Львів, КЗ ЛОР ЛУФК), Олександр Сохацький (Кременець, КУТОР ТОДЮСШ), одномісні сани – дівчата – Юліана Туницька (Кременець, КУТОР ТОДЮСШ), Надія Антонюк (Львів, СДЮСШОР «Беркут»), Наталія Хитренко (Кременець, КУТОР ТОДЮСШ), двомісні сани – юнаки – Владислав Щербатко, Олександр Сохацький (Кременець, КУТОР ТОДЮСШ), Роман Кузів, Лярга Орест (Львів, СДЮСШОР « Беркут»), Дмитро Прус, Даниїл Марциновський (Львів, КЗ ЛОР ЛУФК), двомісні сани – дівчата – Каріна Дзвяк, Олександра Мох (Львів, КЗ ЛОР ЛУФК), Вікторія Барановська, Вікторія Коваль (Кременець, КУТОР ТОДЮСШ), Іванна Домбровська, Аліна Федюк (Львів, КЗ ЛОР ЛУФК), Анастасія Поломана, Софія Топорівська (Львів, СДЮСШОР «Беркут»).

А в найстаршій групі 2000-2001 рік народження нагороди розподілились таким чином: одномісні сани – юнаки – Денис Великоконь, Волянюк Олесь, Іващук Михайло (Кременець, КУТОР ТОДЮСШ), Смага Олена (Львів, КЗЛОР ЛУФК), Ел Дафрауї Ясмін (Львів, ШВСМ), Василків Катерина (Львів, КЗ ЛОР ЛУФК), двомісні сани – Іван Мох, Левкович Ростислав (Львів), Денис Великоконь, Михайло Іващук, Олесь Волянюк, Костянтин Горін (Кременець).

Додамо, що з 16 до 18 лютого на спортивній базі тривав чемпіонат України з санного спорту серед юніорів та юніорок. Як повідомив начальник управління фізвиховання та спорту Тернопільської ОДА Віктор Мацикур: «На відкритті мав змогу нагородити переможців нещодавній учасник Олімпійських Ігор 2018 року Андрій Мандзій – учень нашої ДЮСШ та ШВСМ. Учасники змагань, до речі, зустріли Андрія оплесками. Серед нинішніх учасників, впевнений, стояли ті, хто за 4 чи 8 років обов’язково теж виступатимуть на Олімпіаді».