Головна Спорт В Тернополі студенти з усієї України змагатимуться на каное

В Тернополі студенти з усієї України змагатимуться на каное

10375061_643548732449352_5006208101667010073_n21-24 травня в м. Тернополі пройде Чемпіонат України серед студентів в рамках Універсіади та за підтримки Федерації каное України, Федерації каное Тернопільщини, департаменту сім’ї, молоді та спорту Тернопільської обласної державної адміністрації при особистому сприянні Голови Тернопільської ОДА Степана Барни.
Змагання командно-особисті.
Тернопіль представляють спортсмени ТНЕУ та ТНПУ. В змаганнях приймуть участь призери Чемпіонату Європи 205 року Ельнур Ахадов та Денис Коваленко, а також лідер національної олімпійської збірної команди України Світлана Римкевич. Всі вони є студентами ТНЕУ.
Програма змагань дуже обширна. Разом з одиночними заїздами, будуть проводитись змагання двійон та четвірок, а також естафета.
На змагання очікується приїзд Президента Федерації каное України Сергія Чернишова (м. Одеса), Віце-Президентів Федерації каное України Володимира Миляна (м.Львів) та Віктора Кузяка (м. Тернопіль), а також Генерального Секретаря ФКУ Чередниченко Оксани (м. Київ).
Місце проведення: веслувальний канал Тернополя, на якому розпочато роботи по реконструкції та відновленню.
Тернопільський веслувальний канал є унікальною гідротенічною спорудою, яка після реконструкції буде здатна приймати до 2000 учасників змагань. На каналі також планується спорудження легкоатлетичних площадок, тенісних кортів, футбольного поля, а також площадок для гри в баскетбол, волейбол та гандбол. В подальшому планується на базі веслувального каналу створити Олімпійський центр підготовки, де зможуть готуватись до міжнародних стартів збірні команди України.
Цьогоріч планується приїзд до Тернополя представників Європейської асоціації каное та Міжнародної федерації каное для підписання довготривалих угод про проведення Чемпіонатів Європи та світу з веслування на байдарках і каное серед юнаків та молоді до 23 років, а також студентських мінародних чемпіонатів.