Головна Спорт Тернополянка Анастасія Меркушина – срібна призерка супер-спринту в Риднау в рамках другого...

Тернополянка Анастасія Меркушина – срібна призерка супер-спринту в Риднау в рамках другого етапу Кубка IBU з біатлону

В італійському Риднау жіночим суперспринтом стартував другий етап Кубка IBU. І вже кваліфікація цієї гонки виявилась дуже успішною для українських спортсменок! Більше того, – тернопільська біатлоністка Анастасія Меркушина стала тут переможницею. Як повідомляє Федерація біатлону України, умови для гонки були ідеальними: прекрасна біатлонна погода і практично повний штиль на стрільбищі. Відтак, на перший план, окрім точності, вийшла ще й швидкострільність, а в цьому компоненті в світовому біатлоні тернополянці Меркушиній мало рівних. Отож, Настя швидко розібралася з усіма мішенями на вогневих рубежах, і, хоча не була найшвидшою на трасі, виграла кваліфікацію, на дві секунди випередивши польську біатлоністку Йоанну Якель!

До фіналу суперспринту, окрім Меркушиної, пройшли ще чотири українки: Катерина БехЮлія ЖуравокНадія Бєлкіна та Ольга Абрамова.

До початку фіналів суперспринтів на другому етапі Кубка IBU, які проходили у форматі мас-старту, погодні умови в Ріднау дещо погіршилися. На стрільбищі, правда, був штиль, але над стадіоном згустилися хмари і почав падати свіжий сніг, що ускладнило і пересування по трасі, і роботу на рубежах – зважаючи на погіршення видимості.

Анастасія Меркушина зуміла пристосуватися до нових умов і за чотири вогневі рубежі спортсменка використала три запасних патрони, ні разу не дозволивши собі відправитися на штрафне коло. З огляду на те, що робота на вогневих рубежах, зокрема, з перезарядками, у Насті знову була зразковою, на заключне коротке коло дистанції вона вийшла лідером! Але, на жаль, суперницею Меркушиної була потужніша лижниця Інгела Андерссон, і утримати перевагу у три секунди перед шведкою Насті не вдалося. Проте, нашій землячці вдалося здобути срібло – другий подіум для України на етапах Кубка IBU цього сезону!

У решти українських біатлоністок обійтися без штрафних кіл в фіналі суперспринту не вийшло: Юлія Журавок один раз заходила на додаткові 75 метрів, і на фініш прийшла 18-ю, у Катерини Бех та Надії Бєлкіної – по три кола штрафу і сусідні 23-тя і 25-а позиції. А Ольга Абрамова, навіть після використання запасних патронів, залишила чотири незакритих мішені і стала 29-ю.

Суперспринт. Жінки
1. Інгела Андерссон (0+3) 16:26,1
2. Анастасія Меркушина (0+3) +1,7
3. Лу Жанмонно Лоран (0+1) +5,9

18. Юлія Журавок (1+2) +56,5
23. Катерина Бех (3+3) +1:16,0
25. Надія Бєлкіна (3+2) +1:20,2
29. Ольга Абрамова (4+3) +2:00,1