Головна Спорт На час вихідних Тернопіль був столицею карате

На час вихідних Тернопіль був столицею карате

29 вересня 2018 р в Тернополі пройшов відкритий чемпіонат області з кіокушинкан карате (KyokushinKan) серед дітей, юнаків та юніорів в розділі “куміте”.

У турнірі брали участь 140 спортсменів (Тернопіль, Броди, Львів, Мукачево, Новий Розділ, Луцьк, Ковель, Новомосковськ) які представляли такі міжнародні організації як KyokushinKan, IKO Matsushima, WKO ShinKyokushinkai.

Чемпіонат був організований Тернопільською обласною федерацією кіокушин-кан карате-до, в особі Сенсея Чубатий Тетяни Богданівни.

Змагання стали першими випробуваннями для спортсменів в новому спортивному сезоні. За словами організаторів, в процесі підготовки не робився акцент на велику кількість учасників, так як основне завдання турніру, це дати можливість новачкам звикнути до татамі, поєдинків і отримати змагальний досвід. У свою чергу, більш досвідчені спортсмени зможуть виступити на татамі з суперниками такого ж рівня не боячись потрапити на досвідчених спортсменів.

Під час урочистого відкриття чемпіонату, Бранч-Чіф сенсей Михайло Петрович Чунгін, вручив нові чорні пояси інструкторам Федерації, які в квітні цього року (г.Тода Японія), успішно пройшли дан-тест.

Нові пояса отримали: Чубата Тетяна (3 дан), Бугай Андрій (3 дан), Микола Федорчук (2 дан).

Організатори турніру висловлюють вдячність спортсменам, батькам і партнерам в організації та проведенні турніру.