Головна Регіони Влітку спалах сезонних харчових отруєнь

Влітку спалах сезонних харчових отруєнь

продуктиВлітку в Україні частішає кількість харчових отруєнь. І причиною тому – спека, через неї їжа починає швидко псується і стає непридатною до вживання, розповіли «Номер один» в інспекції з питань захисту прав споживачів у Тернопільській області.

Щорічно в літній період спостерігається сезонний підйом захворюваності гострими кишковими інфекціями, наголошує у своєму зверненні голова Державної інспекції з питань захисту прав споживачів Сергій Орєхов.

При недотриманні правил зберігання продукти харчування швидко псуються. Найчастіше зараження пов’язане з недостатньою санітарною культурою населення. Іноді в їжу вживають продукти, що швидко псуються, котрі зберігались у домашніх умовах із порушенням температурного режиму. Велике значення має. Не варто вживати воду з невідомих джерел, потрібно користуватись лише водою в заводський упаковці.

Для того, щоб не зіпсувати собі літній відпочинок, прошу Вас, шановні споживачі, наголосив пан Орєхов, не купувати продукти харчування на стихійних ринках і у приватників – за безпеку цієї продукції ніхто не відповідає, на відміну від магазинів, де правила зберігання намагаються дотримуватись. Якщо ви купуєте продукти на ринку і у вис виникають сумніви в їх доброякісності, вимагайте документи, що підтверджують придатність продукту.

Купуючи швидкопсувну продукцію, особливо молочну, обов’язково звертайте увагу на термін її реалізації.

Не купуйте баштанні культури (кавуни та дині) розрізаними.

Продукти для дітей молодшого віку потрібно купувати на один раз вживання їжі.

Не пийте сиру воду з водопроводу чи випадкових джерел, а використовуйте для пиття тільки переварену або бутильовану воду.

І, звичайно, дотримуйтесь правил особистої гігієни.

У разі виявлення продукції з простроченим терміном реалізації, порушення правил торгівлі звертайтесь у Держспоживінспекцію України та її територіальні органи.