Головна Регіони І “скрепи” не допомогли, православний велопробіг зібрав 10 паломників (фото)

І “скрепи” не допомогли, православний велопробіг зібрав 10 паломників (фото)

Всього 10 паломників-велосипедистів назбирали в УПЦ МП для розрекламованого паломницького велопробігу з Києва до Почаєва який відбувався з благословення очільника Московської Церкви в Україні митрополита Онуфрія.

Хресні походи які в 2016 році УПЦ МП разом із просвітницьким центром «Київський Єрусалим» організовувала з георгіївським стрічками та створювали картинку для російських ЗМІ, на цей раз провалили свою місію.

Серед організаторів невдалого «велопаломництва» значиться і громадська організація «Союз Православних Сил», керівником якої є столичний кримінальний авторитет Юрій Цикаленко, відомий у вузьких кругах за прізвиськами «Юра Качок», він же «Наполеон», він же «Ліліпут». Раніше «Юра Качок» також був членом «Партії Регіонів», а під час Революції Гідності був одним із керівників «тітушок», пише За Збручем.

Через те, що на велопробіг зголосилося десятеро православних, ця подія не набула розголосу у пропагадиській спільноті «Спілка православних журналістів», власника якої, Віктора Вишневецького, вугільного магната з Донеччини, підозрюють у фінансуванні тероризму.