Головна Регіони Як екс-нардеп екс-нардепу – Апостол дав пораду Барні

Як екс-нардеп екс-нардепу – Апостол дав пораду Барні

apostolНині радник Міністра Внутрішніх справ Арсена Авакова, а в недавньому минулому народний депутат із ТернопільщиниМихайло Апостол дав “дружні” поради новоприхначеному голові Тернопільскої ОДА Степану Барні як наповнити бюджет області.

“Чисто дружня підказка губернатору Тернопільщини Степану Барні, щодо наповнення місцевого б”юджету на сотні млн.грн.за рахунок внутрішніх резервів області. Станом на 01 01 2015 р. на території області площу 1052 га. займають с.г.угіддя різних форм власності.Дані землі використовують суб”єкти підприємницької діяльності, приватними  підприємствами,агрохолдингами, фермерськими господарствами та ін. Згідно оперативних даних із різних джерел показник самовільно зайнятих земельних ділянок,використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, без відповідних правоустановлюючих документівна території області становить 20-25 відсотків, або 220-250 тис.га.Відповідно не платиться орендна плата, податки….Якщо в середньому сума платежів з 1 га.становить близько 1000 грн., то область може додатково одржувати кожен рік біля 200 млн.грн.Аналогічна ситуація на ставки,ліси, надра,кар”єри. Реанімація держпідприємств-це тема іншої розмови.

Знаю, що у Вас є бажання і політична воля зробити область богатою. Ви це зробите з командою, з командою професіоналів і патріотів. Головне, щоб вам не помішав в цьому квотний розподіл посад” – написав Михайло Апостол.