Головна Регіони Як вибрати конструктор для дитини?

Як вибрати конструктор для дитини?

Конструктор — ідеальна іграшка для дитини, тому що розвиває дрібну моторику, уяву, пам’ять. Сучасний асортимент конструкторів величезний, підібрати варіант, яким зацікавиться саме ваша дитина досить легко. Потрібно враховувати вік малюка, його хобі, стать. Важливо придбати варіант, який буде не занадто складним в конструюванні, але водночас цікавим.

Види конструкторів

Перед тим як купити контруктор, необхідно визначитися з його типом:

  • блоковий — виготовляється з пластмаси, може бути різних розмірів, кожна деталь з однієї серії конструкторів підходить до іншої;
  • з болтовим з’єднанням — може бути пластмасовим та металевим, за допомогою такого варіанта можна побудувати різні конструкції;
  • на магнітах — складаються з металевих кульок і паличок, з яких можна утворити різні геометричні конструкції;
  • м’які — для маленьких дітей віком до двох років, складається з великих кубів та циліндрів, за допомогою яких можна будувати фортеці та замки.

Вибираємо конструктор за віком дитини

Малюкам до двох років краще бавитися безпечними конструкторами без дрібних деталей. Можна вибрати або платиковий, або дерев’яний варіант. Дітки завдяки такій іграшці познайомляться з кольорами та формами. Деякі конструктори мають в комплекті паровозики, будиночки, які світяться та грають різні мелодії.

Для дошкільнят можна придбати конструктор з деталями меншого розміру, а для учнів молодших класів — з механізмами, болтами і т.д. Дітям віком від 10 років сподобаються складні варіанти, наприклад, моделі літаків, будинків, архітектурних пам’яток тощо.