Головна Регіони Шахраї видумують нові теми телефонних шахрайств

Шахраї видумують нові теми телефонних шахрайств

Правоохоронці вже неодноразово застерігали, попереджали та нагадували про так звані «телефонні шахрайства», однак жителі Тернопільської області продовжують потрапляти на гачок аферистів.

 

«Ваш онук у поліції. Готуйте гроші» – за такою вже знайомою схемою шахраї ошукали чергову жертву – 67-річну жительку обласного центру. До пенсіонерки зателефонували вночі. У слухавці пролунав незнайомий голос. Співрозмовник представився працівником поліції й повідомив стареньку, що її онук вчинив дорожньо-транспортну пригоду і тепер йому загрожує в’язниця. Проте одразу заспокоїв бабусю, мовляв, проблему можна вирішити – потрібні лише гроші. Перелякана старенька одразу погодилася заплатити за порятунок онука.Псевдополіцейський попросив назвати адресу та повідомив, що за грошима приїде його колега.

 

Гроші жінка передала у під’їзді будинку. Схвильована повернулася додому та стала чекати звістки від онука. Лише вранці сама набрала номер родича. Той, вислухавши бабусю, зателефонував правоохоронцям. За фактом шахрайства розпочато кримінальне провадження.

 

Правоохоронці знову і знову застерігають краян від подібних афер. Легше запобігти шахрайству, ніж розраховувати на повернення грошей.

 

Що робити, якщо вам телефоном повідомляють про негаразди з вашими родичами?

 

Запитайте у того, хто телефонує, як його звати і в якому відділі поліції  він працює. Перепитайте прізвище та ім’я родича. Зателефонуйте тому, кому начебто потрібна ваша допомога. Якщо абонент не відповідає, не панікуйте – наберіть 102 і дізнайтеся,  чи знаходиться він у поліції.  Завжди перевіряйте отриману від незнайомців. інформацію Не поспішайте виконувати їх умови!

 

Увага! Шахраї придумують нові теми для видурювання грошей. Повідомляють рідним про те, що їхні родичі, котрі перебувають за кордоном, там вчинили важкі злочини, або потрапили до медичних закладів і потрібні кошти для порятунку їхніх життів. Тому будьте пильними.