Головна Суспільство Чому SEO потребує постійної уваги?

Чому SEO потребує постійної уваги?

Фахівці SEO Creative справедливо порівнюють SEO оптимізацію сайтів з марафонським бігом – не варто зупинятися на півдорозі. Сьогодні вебсайт потрапив на вершину ТОП, але, якщо не підлаштовуватися під неминучі зміни, вчасно не помітити СЕО-сплеск у конкурентів, можна втратити високі позиції у Google.

SEO – динамічне середовище з протяжністю у часі

Контекстна реклама, на противагу СЕО, дозволяє отримати відвідувачів за допомоги Google Ads вже першого дня. Для професійного SEO потрібно кілька місяців, щоб вивести сайт на перші сходинки. Цілком можливо, що після припинення розкрутки, ще тривалий час буде гарний трафік і продажі. Адже ефект SEO помітний у динаміці – як зростання, так і падіння.

Як зберегти високі позиції у Google?

Правильним рішенням є не заспокоюватися на досягненнях, а невпинно рухатися:

  • Постійне оновлення контенту з уточненими цільовими запитами – пошуковим роботам подобаються сайти, які спрямовані на розвиток. Свіжі публікації отримують високий індекс і збирають тематичний трафік. 
  • Адаптація до зміни алгоритмів пошукових систем – фактори ранжування постійно вдосконалюються.
  • Порівняння з конкурентами – високі місця у ТОП займають активні ресурси, які здатні забезпечити зразкову функціональність та зручність.
  • Новації та зміни у галузі – ідеї для створення оновленого контенту з урахуванням семантичного ядра. 
  • Технічна модернізація сайту передбачає адаптацію до актуальних новинок: запровадження мобільної версії, усунення дублів сторінок, виправлення непрацюючих внутрішніх посилань, швидке завантаження ресурсу.

 Скільки коштує SEO просування  

SEO розкрутку сайту часто порівнюють з будівництвом, і це дійсно так. Відповідний бюджет, професійні фахівці, інноваційні технології надають можливість впевненого старту й отримання очікуваних результатів. Для СЕО бюджет залежатиме від обсягів копірайту та лінкбілдингу. Якщо передбачити на місяць по мінімуму 1-2 нових статті та 4-5 зовнішніх посилань, порівняно з конкурентом 2-3 статті та 15-20 посилань, стає зрозумілим, що ви відстанете суттєво.

Більш докладно, від чого залежить ціна СЕО, можна прочитати у статті «Чому ціна SEO оптимізації та просування сайту висока?» Звичайно, новації на сайті бентежать, власники перш за все воліють бачити реальні результати. Проте, у будь-якій справі, особливо у SEO, успіху можна досягти лише постійністю. 

Якщо ви не займаєте перші сходинки рейтингу Google, там присутній ваш конкурент. Зрозуміло, що й підтримувати високі позиції легше, ніж розкручувати ресурс із першої-другої сотні пошуку. Не менш прикро не втримати високу планку, заощаджуючи на СЕО просуванні.