Головна Регіони Хто кришує незаконний вилов риби на Тернопільщині?

Хто кришує незаконний вилов риби на Тернопільщині?

Громадські активісти продовжують контролювати роботу державних структур у сфері охорони довкілля та використання природних ресурсів. Чергове засідання робочої групи відбулося 22 листопада в обдержадміністрації під керівництвом заступника голови ТОДА Івана Крисака.

Одне із питань, яке розглянули на засіданні стосувалося роботи Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Тернопільській області. Заступник начальника управління Сергій Сеник прозвітував про роботу у 2015 та 2016 роках. Зараз триває реформування цієї структури, і в ній працює тільки сім інспекторів на всю область, до того ж усі вони дислокуються у Тернополі, а не в районах, як раніше. На балансі мають два автомобілі та два човни. За таких умов не завжди вдається оперативно відреагувати на повідомлення про факти браконьєрства.

Є й інша проблема, на яку звернули увагу активісти – це незаконний вилов риби під прикриттям самих інспекторів. Активіст Андрій Об’єщик нагадав, що перед минулою такою ж нарадою активісти у Касперівцях виявили декілька кілометрів сіток, а у звітах управління цього порушення не задокументовано. Поцікавилися також чи там продовжує працювати відповідальний за цю територію Василь Кузняк. Один із активістів зазначив, що виявити риболовні сітки у Касперівцях можна у будь-який день і Кузняк це все «кришує». Навели й інші факти коли вони виявляли порушення, але цей інспектор або не приїжджав або не документував їх.

  • По Касперівському заказнику у нас за 10 місяців цього року виявлено 39 порушень, – сказав Сергій Сеник, – А стосовно грубих порушень я не готовий дати відповідь, знаю тільГромадські активісти продовжують контролювати роботу державних структур у сфері охорони довкілля та використання природних ресурсів. Чергове засідання робочої групи відбулося 22 листопада в обдержадміністрації під керівництвом заступника голови ТОДА Івана Крисака.

  • Одне із питань, яке розглянули на засіданні стосувалося роботи Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Тернопільській області. Заступник начальника управління Сергій Сеник прозвітував про роботу у 2015 та 2016 роках. Зараз триває реформування цієї структури, і в ній працює тільки сім інспекторів на всю область, до того ж усі вони дислокуються у Тернополі, а не в районах, як раніше. На балансі мають два автомобілі та два човни. За таких умов не завжди вдається оперативно відреагувати на повідомлення про факти браконьєрства.

  • Є й інша проблема, на яку звернули увагу активісти – це незаконний вилов риби під прикриттям самих інспекторів. Активіст Андрій Об’єщик нагадав, що перед минулою такою ж нарадою активісти у Касперівцях виявили декілька кілометрів сіток, а у звітах управління цього порушення не задокументовано. Поцікавилися також чи там продовжує працювати відповідальний за цю територію Василь Кузняк. Один із активістів зазначив, що виявити риболовні сітки у Касперівцях можна у будь-який день і Кузняк це все «кришує». Навели й інші факти коли вони виявляли порушення, але цей інспектор або не приїжджав або не документував їх.

  • По Касперівському заказнику у нас за 10 місяців цього року виявлено 39 порушень, – сказав Сергій Сеник, – А стосовно грубих порушень я не готовий дати відповідь, знаю тільки загальну цифру. Кузняк на разі вже не працює, він не пройшов конкурс. З часу відколи я на посаді, а це з жовтня минулого року, не було жодного звернення в обласне управління на Кузняка. Службове розслідування щодо нього проводило Держрибагентство. Наведені вами факти я не заперечую, так є проблема, і ми над нею працюємо. Давайте разом вирішувати її.

Іван Крисак зазначив, що все сказане буде записано у протокол засідання і він готовий допомогти порадою чи конкретними діями щодо вирішення зазначених проблем.