Головна Новини “Хворі на катеторах, у памперсах, вони навіть не встають”, – моторошні кадри...

“Хворі на катеторах, у памперсах, вони навіть не встають”, – моторошні кадри з тернопільської інфекційної лікарні

Ковід не жартує. Щоб показати на скільки ситуація серйозна і набирає все більших і більших обертів, медики показали інфекційну лікарню з середини.

У палатах лежать бліді, знесилені люди, хто на концентраторі, хто на кисневому апараті. А є й такі, що підключені до апаратів ШВЛ.

“Знову пішла хвиля активного росту, активне поступлення хворих у стаціонар. Зросла кількість важких “ковідних” хворих“, – каже завідувачка інфекційного відділу Оксана Кадубець.

Від хворих ні на хвильку не відходять медсестрички, намагаються всім приділити увагу, допомогти.

“Є багато хворих на апаратах, на кисні. Всі на катеторах, у пасперсах. Вони не встають, не ходять. Ми їх годуємо, переодіваємо, решту роботи роблять лікарі. Важко працювати. Цілу добу у тому костюмі. , – каже медсестричка Ольга Пшибиш.

Оксана Кадубець розповіла, що станом на 8 квітня у їх відділі перебуває 50 хворих. Усі кисневі точки зайняті. “Ми спостерігаємо дуже ускладнене протікання інфекції”, – додала заввідділу.

Реанімаційні ліжка усі зайняті. Медики кажуть, як тільки одне із них звільняється, одразу ж везуть нового хворого. Цим відео лікарі хочуть показати, що коронавірус – це не жарт, не вигадка, не провокація. Це реальна небезпека.

https://www.facebook.com/Nadal.Sergij/videos/881882145998145/