Головна Регіони Фестиваль крафтового пива і м’яса перенесли у парк «Топільче»

Фестиваль крафтового пива і м’яса перенесли у парк «Топільче»

Фестиваль крафтового пива та м’яса «Фон Вакано Крафт Фест» відбудеться у Тернополі 13-14 травня. Дату проведення заходу вибрали не випадково. Саме 12 квітня 1846 року у Козові народився австрійський дворянин Альфред фон Вакано – у майбутньому засновник Жигулівського пивного заводу у Самарі.

«Цей факт мене зацікавив, – розповідає Володимир Ярема, підприємець з Козови, ідейний натхненник проведення фестивалю. – У 2016-му минуло 170 років з дня народження Альфреда фон Вакано. А до його дня народження мені захотілося організувати щось цікаве. Запропонував декільком пивоварам до цієї дати зварити пиво, але отримав відмову. Тоді сам вирішив взятися за приготування хмільного напою в домашніх умовах. І 12 травня презентував свій продукт у Козові. З того часу мене ця тема неабияк захопила. Я познайомився з багатьма крафтовими пивоварами України. А згодом подумав, а чому б не провести до дня народження відомого пивовара фестиваль. Спочатку думали зробити його у Козові, але пивоварам -крафтовикам не дуже цікаві такі маленькі містечка, тому вирішили провести його у Тернополі. Є вже попередня домовленість з 15 пивоварами з Києва, Львова, Івано-Франківська, Дніпропетровська, Запоріжжя та інших міст, які представлять свою продукцію  у нас. Це буде дегустаційний фестиваль, єдиним напоєм буде пиво, не буде ні горілки, ні настоянок, ні ще чогось. Це будуть дегустаційні келихи продаватися вже наповнені, дегустаційна порція  – це 150-250 мілілітрів, щоб людина могла спробувати декілька сортів пива. Кожен з учасників матиме по 2-3 сорти пива.».

Крафтове пиво – це пиво зварене за традиційними рецептами на приватних пивоварнях. Його не варять великими об’ємами, і є безліч його різновидів. А ще воно значно дорожче за звичайне заводське пиво. І одна із цілей фестивалю – познайомити тернополян із крафтовим пивом, щоб вони спробувати справжнє пиво зварене із зерна, хмелю та солоду.

Окрім пивоварів на фестивалі будуть представлені вироби м’ясників. Як зазначив Тарас Ковальчук, директор туристично-інформаційного центру Тернополя, буде п’ять точок, де різними способами готуватимуть сире м’ясо. І ще п’ять місць із готовою снековою м’ясною продукціє приготовленою спеціально до фестивалю.

Планувалося, що захід проведуть у бібліотеці-довгобуді  на площі Героїв Євромайдану. Але така ідея не всім тернополянам сподобалася, мовляв негоже проводити пивний фестиваль біля пам’ятника Героям Небесної сотні. Тому організатори вирішили змінити його локацію. Він пройде на Козацькому острівці у парку «Топільче».