Головна Регіони У Чорткові за воду платитимуть більше

У Чорткові за воду платитимуть більше

Розглянувши звернення комунального підприємства “Чортківське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства” про затвердження тарифів на центральне водопостачання з метою приведення тарифів у відповідність до економічно обгрунтованих витрат на їх виробництво та відповідний пакет документів, а саме: заяву за встановленою формою, структуру тарифу на централізоване водопостачання , розрахунок повної собівартості на централізоване водопостачання, розрахунок вартості електричної енергії на технологічні потреби, розрахунок загальновиробничих витрат, розрахунок адміністративних витрат, розрахунок витрат на збут з метою приведення тарифів, виконавчий комітет міської ради вирішив:

встановити комунальному підприємству “Чортківське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства” нові тарифи на послугу централізованого водопостачання.

За пропозицією міського голови Володимира Шматька піднятття тарифів проходитиме в два етапи: на 60% з січня п.р. та на 40% з травня п.р.

На різницю в тарифах у 2018 році з міського бюджету заплановано виділити комунальному підприємству “Чортківське виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства” дотацію у розмірі 500 тис. грн., на фінансову підтримку підприємства — 500 тис. грн.

У 2017 р. дотація склала: на різницю в тарифах — 1 млн. 699 тис 502 грн.,
на фінансову підтримку підприємства — 3 млн. 720 тис. 039 грн.

Відповідно до Порядку доведення до споживачів інформації про перелік житлово-комунальних послуг, структуру цін/тарифів, зміну цін/тарифів з обгрунтуванням її необхідності та про врахування відповідної позиції територіальних громад, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 30 липня 2012 р. № 390 інформація щодо нових тарифів на централізоване водопостачання було оприлюднено на офіційному сайті міської ради та на шпальтах газети “Чортківський вісник” від 15 грудня 2017 р. № 48.

Таким чином:

з 01 січня 2018 по 30 квітня 2018 року вартість послуг централізованого водопостачання складатиме :

1.1 для населення в розмірі 15,73 грн./м3 у т.ч. ПДВ

1.2 для бюджетних організацій — 18,57/м3 у т.ч. ПДВ

1.3 для інших споживачів — 20, 81 грн./м3 у т.ч. ПДВ

з 01 травня 2018 року

1.1 для населення в розмірі 18.57 грн./м3 у т.ч. ПДВ

1.2 для бюджетних організацій — 18,57 грн./м3 у т.ч. ПДВ

1.3 для інших споживачів — 20,81 грн./м3 у т.ч. ПДВ

Тарифи вводяться в дію з 01 січня 2018 року.

Зважаючи на те, що станом на 01 січня 2018 року у порівнянні з 01 січня 2016 року відбулось підвищення розміру мінімальної заробітної плати на 270%, електроенергії – за аналогічний період на 146% й інші загальновиробничі витрати, підняття тарифу є вимушеним кроком, тому це рішення одноголосно підтримано усіма членами виконавчого комітету.

Володимир Шматько:

“Шановні жителі міста Чорткова! Я як міський голова спільно з депутатським корпусом, виконавчим комітетом будемо й надалі робити все можливе, щоб вода, яку ми споживаємо була чистіша й подавалась цілодобово.

У міському бюджеті закладено кошти у сумі 1 млн. 500 тис. грн. на придбання обладнання для насосної станції “Військова частина”, на будівництво каналізації по вул. Залізнична, реконструкції трубопроводів тощо. Планується передбачити кошти у сумі 4 млн. 161 тис. 800 грн. на технічне переоснащення станції доочистки води по вул. С. Бандери.

Запевняю вас, що розвиток підприємства водоканалу триватиме.

Проте, усі ці заходи не матимуть бажаного результату без вашої підтримки і допомоги.

Як відомо, водопостачання міста Чорткова здійснюється з десяти водозаборів й перед тим, як вода попадає до споживачів її перекачують три рази!

Тому, звертаюсь до вас з проханням: споживайте воду економно, сплачуйте своєчасно за надані послуги, вчасно подавайте достовірні показники лічильників, не крадіть воду і не дозволяйте іншим!

Пам’ятайте, що вода – це безцінний скарб, який належить берегти! “.