Головна Регіони У Тернопільській міській раді таки будуть боротись з конфліктами інтересів (документ)

У Тернопільській міській раді таки будуть боротись з конфліктами інтересів (документ)

Громадська організація “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” спільно з Всеукраїнською ініціативою “Активна громада” 8 вересня звернулись до голів депутатських фракцій Тернопільської міської ради. Громадська організація “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” спільно з Всеукраїнською ініціативою “Активна громада” 8 вересня звернулись до голів депутатських фракцій Тернопільської міської ради та міського голови ТернополяСергія Надала з пропозицією розробити та прийняти “Положення запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у Тернопільській міській раді та її виконавчих органах, а також комунальних підприємствах і установах”.

Наслідком такого звернення виявився аналіз рішень, які були прийняті на пленарному засіданні сесії Тернопільської міської ради від 19 серпня. Саме тоді чоловік голосував за питання, яке стосувалось його дружини, а підлеглий за питання, яке стосувалось його керівника (детальніше тут Тернопільські депутати не хочуть боротись з конфліктами інтересів у раді?).

Проте, як виявилось,  запобіганням та врегулюванням конфлікту інтересів у Тернопільській міській раді її виконавчих органах, а також комунальних підприємствах і установах зацікавлений виключно міський голова Тернополя. Заступником міського голови – керуючим справами Іваном Хімейчуком був надісланий нам лист та проект зазначеного Положення для вивчення та надання пропозицій. Варто зазначити, що ЖОДЕН з голів фракцій не надав ЖОДНОЇ відповіді на нашу пропозицію. Це може свідчити виключно про ігнорування проблеми конфлікту інтересів серед депутатського корпусу.

“Нам дивна реакція депутатів, а точніше її абсолютна відсутність. Таке враження, що депутати дослухаються лише до тих громадських ініціатив, які їм вигідні. Депутати часто скаржаться, що їм невчасно надають інформацію, а самі, у свою чергу, навіть не відповідають на листи” – зазначає керівник “Центру громадських ініціатив” Максим Черкашин.

Експерти громадської організації “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад” та Всеукраїнської ініціативи “Активна громада” переконані, що прийняття “Положення запобігання та врегулювання конфлікту інтересів у Тернопільській міській раді та її виконавчих органах, а також комунальних підприємствах і установах” забезпечить прозорий, відкритий та виважений механізм прийняття рішень посадовими особами міської ради, депутатським корпусом та керівництвом комунальних підприємств і установ.

За інформацією громадської організації “Освітньо-аналітичний центр розвитку громад

%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%84%d0%bb%d1%96%d0%ba%d1%82-%d1%96%d0%bd%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%b5%d1%81%d1%96%d0%b21-214x300