Головна Регіони У Тернополі створили комісію з перейменування вулиць

У Тернополі створили комісію з перейменування вулиць

У Тернополі створили комісію з питань перейменування вулиць, назви яких мають російське походження. Про це Суспільному повідомила речниця Тернопільської міської ради Мар’яна Зварич.

За її словами, розпорядження про створення цієї комісії підписав міський голова Сергій Надал. Комісія має сформувати перелік вулиць та об’єктів, які потрібно перейменувати та надати пропозиції щодо їхніх нових назв до 31 травня цього року.

“За результатами роботи комісії у Тернополі проведуть громадське обговорення та узагальнять його результати. Окрім працівників міської ради, до складу комісії увійшли історики-краєзнавці та філологи з Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка. Жителі Тернополя можуть подати свої пропозиції щодо перейменування вулиць до 1 травня”, – розповіла Зварич.

За її словами, пропозиції щодо переліку вулиць, які потрібно дерусифікувати та нові назви для них, тернополяни можуть подавати, заповнивши Google-форму, а також надсилати на електронну пошту [email protected].