Головна Регіони У Тернополі відкрилась виставка “Фактор свободи”

У Тернополі відкрилась виставка “Фактор свободи”

Приурочена Дню захисника України, банерна виставка “Фактор свободи” дає можливість по-новому подивитися на постаті Мазепи, Петлюри та Бандери, які протягом останніх 300 років були символом свободи та боротьби за українську ідею.

Виставка демонструє незвичний, сучасний підхід до подачі інформації. Автори виставки спробували уявити, який вигляд могли би мати профілі у соціальних мережах Івана Мазепи, Симона Петлюри та Степана Бандери, які місця показала би їхня гугл-мапа, хто був би у списку їх друзів. Водночас виставка розповідає про непростий вибір, який стояв перед цими політиками, про позитивні і негативні наслідки їхніх ключових рішень.

У Тернополі виставка розташована поруч із фотовиставкою “Гарматний ешелон”, що відображає історію сучасних захисників української держави – військовослужбовців 44-ої окремої артилерійської бригади.

Своїми враженнями від виставки поділився голова обласної ради Віктор Овчарук:

“Дуже символічно, що у ці святкові дні ми говоримо про «Фактор Свободи». Свободи, яка століттями залишається такою бажаною для української держави…Свободи, яку так прагнули здобути для свого народу постаті сьогоднішньої виставки – Мазепа, Петлюра та Бандера…Свободи, за яку і нині гинуть сотні вірних патріотів, воїнів, справжніх Героїв України.

Не маємо права забувати  імена людей, які стали символом для українського народу і тавром для його ворогів.

Щиро дякую Українському інституту національної пам’яті за те, що пропагуєте історію нашої держави. Відкриваючи її сторінки знову і знову, ми ще раз нагадуємо собі про ті події, які мають жити в серці кожного українця, адже лише пам’ятаючи минуле, ми можемо творити майбутнє”.