Головна Новини У ріці Серет побільшало риби (Фото)

У ріці Серет побільшало риби (Фото)

Знаєте, скільки на Чортківщині рибалок? Якщо за списком в районній організації УТМР (Українського товариства мисливців та рибалок), то 250 осіб. І то – з поділом на любителів пополювати та любителів лову. Але, за словами голови РО Товариства Миколи Крупи, до категорії рибалок можна без вагань віднести практично кожного другого представника чоловічої статі дорослого населення. Хоча все це, звісно ж, – відносно: адже часто-густо риболовлею захоплюються й жінки, і діти, пише Чортків Сіті.

Є конкретні сподівання, що незабаром ті, хто полюбляє посидіти на березі Серету з вудкою, неодмінно повертатимуться додому вповні. Бо нещодавно – 4-го та 9 квітня – нашу рідну річку зариблено мальком коропа та білого амура в кількості 15 тис. штук загальною вагою 530 кілограмів. Локація – вище греблі дорогою на село Біла.

Микола Крупа скромно відмовчується, проте журналісти Чортків.City довідались: це трапилось з його ініціативи, схвально підтриманої спершу членством Товариства. Зрештою, чортківські рибалки вскладчину дружно зібрали 12 тисяч гривень на таке благе діло. А ще 15-ма тисячами доклався власник ГЕС – директор ТОВ «ОС-НОВА» Віталій Матійков, за що йому рибалки щиро-прещиро вдячні.

Мальок примандрував на Чортківщину спочатку з Шумського району, а вже минулого вівторка – зі Зборівщини.

Подейкують, що Чортківський міський голова Володимир Шматько за якоїсь нагоди зробив надбанням громадськості свій намір щодо зарибнення Серету аж 600 кілограмами малька – на 30 тисяч гривень. Тож рибалки аж руки потирають від очікуваного задоволення.

А тим часом рибці ще рости й рости. І від 1 квітня та, що вже доросла, пішла на нерест – до 10 червня. Тож всі водойми оголошено нерестовищами. Дозволено аматорський вилов риби однією вудкою з одним гачком та спінінгом, причому з берега, у спеціально визначених для цього місцях. У межах міста заборонені місця – це стометрівка вниз за течією від греблі по вулиці Шопена. А ще – ділянка від автомобільного мосту по вулиці Білецькій догори – до шлюзів ГЕС.

Крім того, мінімальні розміри дозволеного до вилову рибалками-любителями білого амура мають становити не менше 40 см, коропа – 25, плітки – 18.