Головна Регіони У районному центрі на Тернопільщині повстали проти оптимізації шкіл

У районному центрі на Тернопільщині повстали проти оптимізації шкіл

18 травня о 17:00 у Кременеці пройшли громадські слухання, щодо питань з організації та оптимізації шкільної мережі міста Кременець. На обговорення зібралось понад 200 мешканців міста.

Заступник міського голови Володимир Шевчук повідомив, що наразі кошти на освіту в Кременці використовуються нераціонально, у місті найбільша кількість навчальних закладів на одиницю населення. Також пан Шевчук відмітив недостатню забезпеченість міста дошкільними навчальними закладами та повідомив, що з наступного року понад 200 дітей не зможуть піти у дитячий садок.

На запитання скільки коштів міський бюджет зможе зекономити від злиття Гімназії та НВК “ЗОШ №5” було повідомлено, що сума економії сягає 1.5 мільйонів гривень на рік. Також планується позбавити освітян міста доплати за престижність праці.

Зрештою в ході жорсткої дискусії вирішили доручити керівникам шкіл міста шукати шляхи до економії коштів. Що до питання злиття Гімназії та 5 школи то присутні на громадських слуханнях проголосували проти майже одноголосно.