Головна Регіони У поліції перевіряють участь працівника у бійці в Підгайцях

У поліції перевіряють участь працівника у бійці в Підгайцях

За фактом бійки біля розважального закладу у Підгайцях, де фігурував працівник поліції, інспекція з особового складу ГУНП в Тернопільській області розпочала службове розслідування.
На сайтах в соцмережах з’явилася інформація про те, що в Підгайцях біля закладу громадського харчування працівник поліції разом з друзями влаштували скандал та побили одного з відвідувачів. Проте розміщена інформація частково не відповідає дійсності.
Даний факт дійсно мав місце. Третього лютого близько 22:00 біля закладу виник конфлікт між двома групами відпочиваючих. Словесна перепалка переросла в бійку. У кожній компанії перебувало по кілька осіб. Про конфлікт на лінію “102” повідомив один з відвідувачів бару. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група Підгаєцького відділення поліції.
Того ж вечора за меддопомогою до лікарні звернулися учасники конфлікту з обох компаній. Їх оглянув лікар, який зафіксував тілесні ушкодження, але від госпіталізації потерпілі відмовилися. Даний факт правоохоронці внесли в ЄРДР за статтею 125 частина 1 ККУ – умисне легке тілесне ушкодження.
В ході розслідування слідчі дане провадження перекваліфікували у статтю 296 частина 2 – хуліганство, вчинене групою осіб.
Серед дебоширів був і діючий працівник поліції, який протягом двох останніх років перебував у декретній відпустці. Він за добу до інциденту, вийшов на службу. Того дня чоловік у цивільному одязі та без табельної вогнепальної зброї приїхав у даний заклад за друзями, які відпочивали у барі.
Інспекція з особового складу та працівники Тернопільського управління департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції перевіряють правомірність дій правоохоронця, а слідчі дадуть правову оцінку дій усім учасникам конфлікту.