Головна Регіони У Козовій відкрили басейн, який будували майже 30 років

У Козовій відкрили басейн, який будували майже 30 років

У Козівській загальноосвітній школі №2 запрацював басейн, який почали будувати ще у 1989 році. Участь в урочистому відкритті об’єкту взяли керівники області Степан Барна, Віктор Овчарук, а також керівництво району. Будівництво басейну в Козовій – один із наймасштабніших проектів області, що фінансувався з державного фонду регіонального розвитку. Загальна кошторисна вартість проекту перевищила 9 млн грн. Співфінансування здійснювалося з районного (1,2 млн грн.) та обласного бюджетів.

Так, за словами Степана Барни, лише минулого року з обласного бюджету виділили 4,5 млн грн. на будівництво та реконструкцію цього об’єкту. «Відкриття басейну доводить, що спільними зусиллями органів державної влади, місцевого самоврядування ми можемо зробити роботу. Головне наше завдання сьогодні – створити умови для підготовки майбутніх спортсменів не лише з Козівського, а й з сусідніх районів», – наголосив голова облдержадміністрації.

На всіх етапах будівництва фінансово долучалися й спонсори, серед них – Агрохолдинг «МРІЯ». Близько 150 тис. грн. Компанія спрямувала на перекриття приміщення. Як згадує директор Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Богдан Шеліга, роботи тоді проводилися в зимовий період. Якщо б їх не провели, то зведені стіни почали б руйнуватися. Допомагала «МРІЯ» також з проведенням будівельних робіт, а з нагоди відкриття басейну підготувала подарунок – сертифікат на 50 тис. грн. Директору школи його вручив заступник керівника кластеру «Галичина» Агрохолдингу «МРІЯ» Богдан Кушлик.

«Сподіваюся, дирекція школи знайде гідне застосування цим коштам, – зазначив Богдан Кушлик. – Думаю, що і надалі Агрохолдинг надаватиме вагому підтримку для того, щоб об’єкт повноцінно функціонував, а його відвідувачі були задоволені».

Планується, що відвідувати басейн зможуть діти із сусідніх районів: Бережанського, Підгаєцького, Зборівського, Монастириського, Тернопільського. Уроки плавання для них можуть відбуватися на безкоштовній основі, якщо керівники районів погодяться виділити дотаційні кошти на утримання басейну. До слова, це доволі недешево: за попередніми підрахунками, в рік потрібно 1,5 млн грн. Керівництво району також планує залучати кошти на утримання басейну, розробивши платні абонементи. Тож кожен охочий зможе займатися в спортзалі, відвідувати басейн, сауну. Адже при школі облаштували цілий спортивно-оздоровчий комплекс.

«Ми запрошуємо діток із сусідніх районів. Навчати їх плаванню уже готові двоє тренерів, які пройшли відповідну підготовку і навчання. Окрема людина є для тренажерного залу, – розповів директор Козівської ЗОШ І-ІІІ ст. №2 Богдан Шеліга. – Є також працівник, який слідкує за роботою обладнання, належною температурою та санітарними умовами, адже для мене важливо підтримувати басейн в належному стані».