Головна Регіони У Збаражі шанували пам’ять Юрія Горайського

У Збаражі шанували пам’ять Юрія Горайського

У церкві Успіння Пресвятої Богородиці настоятель храму ієрей Роман Сливка відслужив чин панахиди за Юрієм Горайським та усіма загиблими українськими героями.
“Юрій Горайський віддав своє життя за нас, і цього їхнього подвигу ніхто і ніколи не забуде. Не буде нас, а пам’ять про них житиме вічно. Згадуймо героїв у молитвах, бо саме в них вони продовжують жити вічно, – закликав отець Роман Сливка.
Біля церкви відбулася година пам’яті за усіма героями новітньої історії України, які полягли на полі бою, зокрема, вихідців із Збаражчини Андрієм Чабаном, Сергієм Долгіх, Тарасом Михальським, Василем Борисевичем, Володимиром Магльоною за участю квартету “Акорд”.
Після цього учасники поминальних заходів сформували колону та рушили на цвинтар до могили Юрія Горайського, де поклали квіти до могил Юрія Горайського, Героя Небесної Сотні, Героя України Устима Голоднюка, могили воїна Тараса Михальського.
Участь у заході взяли голова районної державної адміністрації Валерій Савчук, голова районної ради Світлана Боднар, секретар міської ради Роман Напованець, волонтери, військовослужбовці, громадськість міста.
Довідково:
Юрій Горайський був стрільцем-регулювальником комендантського відділення комендантського взводу комендантської роти, матросом 73-го морського центру спеціальних операцій (Очаків). 73-й морський центр спеціального призначення – частина спеціальної розвідки Військово-Морських Сил Збройних Сил України.
У травні 2014 року призначений головою Збаразької РДА, яку очолював 11 місяців.
4 березня 2016 року під час розвідки на Маріупольському напрямку передовий дозор «морських котиків», у якому був Юрій Горайський, вийшов на висоту в районі міста Докучаєвська, де наштовхнувся на диверсійно-розвідувальну групу противника. В результаті ближнього бою Юрій Горайський разом з побратимом з Одещини 27-річним Олександром Хмеляровим отримали смертельні поранення. Основна частина розвідгрупи 73-го Центру прийшла на допомогу та вступила у бій, згодом підійшли підрозділи 72-ї ОМБр. Під вогневим прикриттям загиблих і поранених евакуювали. За даними радіоперехоплення, противник втратив у тому бою 30 бойовиків.