Головна Новини У двох районах на Тернопільщині мобілізували по 10 чоловік

У двох районах на Тернопільщині мобілізували по 10 чоловік

unnamedУ Тернопільській області є населені пункти, де не мобілізовано жодного військовозобов`язаних. А у Бучацькому і Монастириському районах мобілізовано лише по 10 чоловік.

Про це повідомив виконувач обов’язків голови облдержадміністрації Іван Крисак під час форуму «Майбутнє держави – у наших руках», який відбувся 18 лютого у Тернопільському економічному університеті. Участь у ньому взяли представники органів державної влади та місцевого самоврядування області.

«Я розумію, що сьогодні в умовах нестабільної економічної ситуації, військової агресії, зневіри і байдужості серед населення дуже важко керувати державою, областю, районом, містом чи селом, приймати правильні рішення. Сьогодні перед всіма нами поставлено нелегке завдання – забезпечити мобілізацію. Тут не треба пафосу, треба просто відповідально і совісно робити свою роботу».

Іван Богданович наголосив, що «прикро, що в області непоодинокими є випадки протестів проти мобілізації, саботажу».

«Правильного рецепту, інструкції, як провести мобілізацію,  немає, – констатував Іван Крисак. – Однак я впевнений, що кожному керівнику це під силу. Якщо потрібна допомога і підтримка з мого боку – звертайтесь».

Іван Богданович звернувся до присутніх з проханням знайти у собі сили, бажання і можливості виконати поставлені завдання щодо мобілізації.
«Давайте діяти, щоб наші діти і внуки не глузували з нас, що Тернопільщина не зуміла захистити Україну від ворога», – наголосив він.

Відтак голови районних рад, райдержадміністрацій, сільських рад одноголосно зобов`ячалися виконати мобілізаційні плани.