Головна Регіони У грудні впроваджуються проїзні квитки тривалого користування

У грудні впроваджуються проїзні квитки тривалого користування

У Тернополі з 1 грудня 2016 року вводиться автоматизована система оплати проїзду та обліку пасажирів у тролейбусах.

Впроваджуються в дію проїзні квитки тривалого користування у вигляді пластикових безконтактних карток.

Вони поділяються на два основні типи:

– «Безлімітна» картка. Вона має необмежену кількість їздок, але скористатися нею ви зможете лише протягом 30 календарних днів. Вартість поповнення «безлімітної» картки 240 грн.

– «Лімітована» картка. Має визначену кількість їздок, але значно триваліший термін дії – 90 календарних днів.

«Лімітованих» карток є кілька видів – «Люкс», «Стандарт» і «Економ».

Картка типу «Люкс» вам обійдеться у 180 грн., учням та студентам удвічі дешевше – у 90 грн. Придбавши її, ви отримуєте 90 оплачених їздок, а також іще 9 бонусних. Таким чином на проїзді загалом зекономите 10%.

Картка «Стандарт» поповнюється на 120 грн, для учнів та студентів – на 60 грн. На рахунку ви маєте 60 оплачених їздок та ще 5 бонусних. Економія – 8,5%.

Картку типу «Економ» дорослий пасажир зможе поповнити на 80 грн., учні та студенти – на 40. Таким чином ви отримуєте 40 оплачених їздок і ще 3 бонусні. Разом зекономите 7,5%.

Придбана картка обійдеться вам у 15 грн. плюс сума поповнення.

Придбати, а також поповнити проїзні квитки тривалого користування ви зможете у Пунктах продажу. Переважно це магазини, що розташовані на зупинках.

Детальнішу інформацію про місця продажу проїзних карток можна буде отримати у тролейбусах, а також офіційному сайті комунального підприємства «Тернопільелектротранс».

Пасажир, зайшовши у тролейбус, не чекаючи наступної зупинки, повинен одразу ж оплатити проїзд та отримати разовий квиток або здійснити валідацію пластикової картки, отримати роздрукований квиток у вигляді чеку та зберігати його до завершення проїзду.

Там буде вказаний час оплати, інвентарний номер тролейбуса, а також номер маршруту.

Пасажир, який не оплатив разовий проїзд або не зареєстрував свій проїзд за допомогою квитка тривалого користування та, відповідно, не отримав квиток, несе адміністративну відповідальність за безквитковий проїзд у порядку, визначеному законодавством.

У найближчій перспективі пасажири зможуть поповнювати проїзний квиток тривалого користування через інтернет, а також у терміналах самообслуговування, які розташовані у громадських місцях Тернополя.

Сайт КП «Тернопільелектротранс»
Джерело: elektrotrans.te.ua/taryfy