Головна Регіони У Білій стався вибух, є потерпілі

У Білій стався вибух, є потерпілі

МНС

04 червня о 19 год. 34 хв. за номером «101» надійшло повідомлення про вибух в приватному будинку в с. Біла Тернопільського району. На виклик вирушив черговий караул ДПРЧ – 1 м. Тернополя.
По прибутті на місце події встановлено, що в цокольному приміщенні новобудови стався вибух внаслідок необережного поводження (розбирання) вибухонебезпечного предмету часів минулих війн.
Внаслідок вибуху гр. 1963 р.н. у важкому стані шпиталізовано в реанімаційне відділення Тернопільської міської лікарні №1.
В результаті вибуху пошкоджено 2 вікна та двері будинку.
На місці події працювали Група піротехнічних робіт АРЗ СП, оперативна група Управління ДСНС України у Тернопільській області, експерти НДЕКЦ та національна поліція.

У ДСНС України у Тернопільській області застерігає
Аби у разі виявлення небезпечної знахідки з вами не трапилося біди, нагадаємо прості правила, які можуть вберегти життя та здоров`я:
Якщо ви натрапили на підозрілі предмети, що зовні нагаду боєприпаси, не торкайтеся їх. Ступінь небезпеки вибухонебезпечних знахідок можуть визначити лише професійні піротехніки. Саме вони й приймають рішення про подальшу долю підозрілих предметів.
Місце, де виявлено небезпечну знахідку, варто обгородити та організувати його охорону, щоб ніхто не зміг на неї випадково наткнутися. Слід припинити будь-які сільськогосподарські чи інші роботи на цій ділянці. Про підозрілий предмет необхідно терміново повідомити підрозділ ДСНС, зателефонувавши за номером «101» (дзвінки з мобільного – безкоштовні).
У нагоді також стануть працівники Національної поліції та представники органів місцевого самоврядування, які мають відповідні інструкції з цивільного захисту населення в умовах виникнення надзвичайних ситуацій.