Головна Регіони У Бучачі внаслідок прориву водогону, комунальники знайшли стародавню бруківку (фото)

У Бучачі внаслідок прориву водогону, комунальники знайшли стародавню бруківку (фото)

У місті Бучач трапилася досить цікава історія, де спершу прорвало водогін, а комунальники так рили землю, що знайшли автентичну бруківку. Містяни ж вирішили не викидати її, а самостійно встановили в історичній частині Бучача, пишуть Тернополяни.

“Нещодавно прорвало водогін коло пошти, будинку побуту. Звичайно, комунальники змушені добратися до труби та відремонтувати її. А коли діставалися, то вирили частину старої бруківки, яка ще є на дорозі під асфальтом.

Приємно, що комунальники одразу відібрали бруківку від грунту, поскладали в купи окремо (одну купку пізніше хтось вкрав вночі). Звичайно, ми після отриманої інформації про бруківку, шукали куди можна її подіти, бо варіант на склад ККП був неприйнятним. Тому було вирішено поставити її перед ратушею. Станіслав Барановський підігнав машину і ми перевезли її. Потрібно подякувати Богдану Кмітю, Андрію Качмару та іншим працівникам ККП, які при загортанні ями, дістали ще бруківку з землі та перевезли її. Цікаво, коли ми забирали бруківку, то позбігалися деякі містяни та й недовірливо слухали наші пояснення, куди і для чого ми забираємо бруківку )))

Для встановлення швидко зібралися хлопці, яких добре знають в Бучачі. Повірте, деякі люди, яким я пропонуваі спільно поставити бруківку, казали: та то треба гроші платити! )) Слава Богу ці хлопці не такі: Андрій Бучинський, Василь Ковальов (швидко сконтактував з хлопцями, найшов транспорт), Володимир Криськів ( зразу сказав – так, допоможу), Андрій Витрикуш, Михайло Дячек, Станіслав Барановський привіз відсів, цемент. Пожертвували пів дня, ніч застала, хтось грав на сопілці, хтось лупав камінь, хтось знімав гроші з картки, хтось дякував, інші радили, як треба робити. Іноді ми питали, чи нема десь прориву труби, бо бракувало бруківки)) Але роботу зробили, бруківка вкладена! Стоїть/лежить біля ратуші. Скептиків просимо пересвідчитись, переміряти. Ми не дали їй пропасти, зберегли для міста і зробили добру справу, – написав Віктор Граб”.