Головна Регіони Тернопіль в Топ-10 найкомфортніших міст для життя

Тернопіль в Топ-10 найкомфортніших міст для життя

Український журнал “Фокус” оприлюднив рейтинг найкомфортніших міст України. Серед першої десятки найбільше міст із Західної України. До першої десятки потрапили Вінниця, Луцьк, Івано-Франківськ, Тернопіль, Ужгород, Харків та Рівне. 

Переможцем у списку став Львів, який відірвався від Києва майже на шість балів і отримав показник у 69,4. 

До недоліків міста зараховують дороге житло, невисокі зарплати, затори і дефіцит парковок. Головні переваги Львова – низький рівень злочинності, розвинена інфраструктура та відсутність складнощів із пошуком роботи.

Київ із 63,6 бала посів друге місце. Вадами життя у столиці вважають дороге житло та високі ціни, затори та високий рівень злочинності. Серед плюсів – високі зарплати та можливості знайти роботу, а також велика кількість міжміських сполучень.

Також до першої десятки потрапили Вінниця, Луцьк, Івано-Франківськ, Тернопіль, Ужгород, Харків та Рівне.
У Тернополі найжча вартість споживчого кошика, та найнижчі заробітні плати відносно низький рівень злочинності та доволі чисте повітря.
Під час складання рейтингу враховувалися економічний та екологічний фактори, безпека проживання, розвиток інфраструктури та громадська думка. До рейтингу не потрапили тимчасово окуповані Луганськ і Донецьк, а також Автономна республіка Крим.

v22mkhonvum 65bpgndzbt8 uz-gu5c7bk4 ln7y853lrek ln7y853lrek 0ndkstfevmi